SUMNJA U SAGLASNOST U EU ZA SANKCIJE DODIKU

Hrvatski ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman izrazio je danas sumnju da će unutar Evropske unije biti postignuta saglasnost oko uvodenja sankcija

Foto: Wikimedia Commons

Lideri EU će detaljnije razgovarati o situaciji na Balkanu i o eventualnom uvodjenju sankcija Miloradu Dodiku na samitu evropskog bloka sa njihovim istočnim susedima u sredu.

Hrvatski ministar spoljnih poslova Gordan Grlić Radman izrazio je ipak sumnju da će unutar Evropske unije biti postignuta saglasnost oko uvodenja sankcija protiv srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, što je zatražila nova šefica nemačke diplomatije Analena Berbok.

On smatra da je to bilo “više ispitivanje terena i testiranje raspoloženja država članica”.

“Niko nije insistirao na sankcijama u nekom većinskom formatu u smislu da su se sve zemlje suglasile. To je bilo više ispitivanje terena, mišljenja i raspoloženja država članica”, rekao je Grlicg Radman posle sastanka Saveta ministara spoljnih poslova EU u Briselu.

Istakao je da se Hrvatska zalaže za dijalog, prenosi Hina.

“Nama je u interesu da insistiramo na dijalogu, da uverimo sve lidere da je nužno da Bosnu i Hercegovinu posmatramo i doživimo kao suverenu i celovitu zemlju i da nema prostora za bilo kakav separatizam”, rekao je Grlić Radman.

Izvor b92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos