MINHEN: OTVOREN CENTAR ZA VAKCINACIJU DJECE

Televizija srpske dijaspore

Evropska agencija za lijekove prošli je mjesec odobrila korištenje slabije doze Pfizerove vakcine za djecu od 5 do 11 godina, nakon što je u maju isto odobreno za stariju.

Datum početka vakcinacije djece varira, ali većina zemalja s postupkom će početi dan ili dva nakon dolaska prvih pošiljki vakcine.

U Njemačkoj je vakcinacija djece zvanično počela juče, a od danas su sa radom počeli i centri u Minhenu.

“Danas smo otvorili centar za vakcinaciju za porodice koje žele da se vakcinišu i za djecu u starosnoj grupi od 5 do 11 godina.

SZO je preporučila vakcinaciju i zato, naravno, grad Minhen mora da pruži tu mogućosti, a samim tim razmišljamo o tome da će djeca biti bolje zaštićena od korone.” rekla je za našu Televiziju gradonačelnica Minhena Verena Dietl.

Televizija srpske dijaspore

Najveći izazov u ovom procesu će biti pridobiti povjerenje roditelja, iako iz Fajzera već mjesecima tvrde da nije bilo nikakvih ozbiljnijih tokom kliničkih ispitivanja.

Ipak, neke vlade još uvijek čekaju na više podataka prije nego što počnu s imunizacijom mlađe djece.

STIKO, njemačka savjetodavna komisije za vakcinaciju, je izdala zeleno svjetlo, navodeći da je vakcina bezbjedna za najmlađe.

“To naravno znači da je rizik da se zaraze manji jer su vakcinisani, a takođe i da zaraze druge.

Bilo nam je važno da njemačka savjetodavna komisije za vakcinaciju izda preporuku, da bismo počeli sa imunizacijom.” istakla je gradonačelnica.

Prema instrukcijama graske vlasti i zdravstvenih institucija, prioritet imaju djeca sa prethodnim oboljenjima, kao i ona koja su u čestom kontaktu sa visoko rizičim pacijentima.

Izvor Televizija srpske dijaspore
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos