“OMIKRON SOJ BESNI SVETOM”

Foto: TSD/Ilustracija

Vodeći američki epidemiolog Entoni Fauči, pozvao je Amerikance koji nameravaju da putuju tokom praznika da prime buster dozu vakcine.

“Lako prenosiv omikron soj besni svetom, a putovanja će povećati rizik od infekcije čak i među vakcinisanima”, rekao je Fauči za NBC, prenosi agencija Rojters.

Istakao je da nema sumnje da će doći do širenja virusa, kao i da će omikron soj verovatno nadmašiti delta soj kao dominantnu varijantu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako se navodi, od početka meseca, i slučajevi korona virusa i smrtni slučajevi u SAD-u porasli su za oko 50 odsto, a broj hospitalizovanih pacijenata sa kovidom porastao je za 26 procenata, navodi Rojters.

Predsednik DŽozef Bajden planira da u utorak održi konferenciju za novinare na kojoj će fokus biti na novom soju korona virusa koji se brzo širi, kao i na planovima za borbu protiv njega.

Deo Bajdenovog plana je da se fokusira na povećano testiranje, rekao je Fauči.

“Moramo da radimo bolje. Moramo da imamo testove na raspolaganju za svakoga ko želi da se testira,” poručio je Fauči.

Omikron soj korona virusa je do sada potvrđen u 43 od 50 američkih saveznih država i oko 90 zemalja od kada je prvi put otkriven u Južnoj Africi i Hong Kongu krajem novembra, navodi Rojters.

Izvor b92.net
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos