SKANDALOZNO PONAŠANJE DIPLOMATA U KONZULATU U FRANKFURTU

Foto: TSD

Bivši generalni konzul BiH u Frankfurtu Lučiano Kaluža upozorio je na skandalozno ponašanje diplomata imenovanih iz Federacije BiH u ovom konzulatu na šta resorno ministarstvo ne reaguje već potvrđuje tezu da su samo u službi jednog naroda.

Prema navodima novina “Vesti”, koje izlaze u dijaspori, generalni konzul BiH u Frankfurtu Višnja Lončar je otkazala saradnju sa njima jer, kako navode, “pišu protiv BiH”.

Kaluža je istakao da su “Vesti” prijatelji Generalnog konzulata, da su se čitale od njegovog otvaranja, a svi njegovi prethodnici su održavali lijepe i prijateljske kontakte i sa vlasnicima i sa zaposlenima.

“Veoma sam tužan jer se prijateljima ovo nije smjelo učiniti”, rekao je Kaluža Srni i podsjetio da je i nedavno bio šokiran tvitom konzula BiH jer takav način ophođenja ne priliči diplomatama.

On je dodao da diplomate treba da zastupaju interese svih iz BiH, a danas se samo nastavlja sa skandalima, i to ponovo od imenovanih diplomata iz FBiH.

Ukazao je na niz skandala u ovom konzulatu, te dodao da je poruka i opomena državljanima BiH koji se “možda zovu Dragutin, Marko, Ivica, Jakob, Helena da se zapitaju da li će i na koji način biti usluženi u konzulatu i kako će se prema njima ophoditi pojedini zaposlenici”.

On je dodao da su za vrijeme njegovog mandata svi jednako bili tretirani i tome ide u prilog, kako je naveo, niz pozitivnih komenatara u javnosti, na društvenim mrežama.

Kaluža ne očekuje reakciju, ali poziva Ministarstvo spoljnih poslova u Savjetu ministara da uputi vanrednu inspekciju i reviziju i ispita navode o narušenim međunacionalnim odnosima jer u veoma kratkom periodu imaju dva skandala koji upućuju na neprofesionalna i neetična postupanja koja potpiruju međunacionalnu mržnju.

Kako su “Vesti” registrovane u SR NJemačkoj, Kaluža kaže da to dodatno usložnjava cjelokupnu situaciju jer se radi o njemačkoj kompaniji.

“Mada, da se radi o diplomatama iz Republike Srpske ili hrvatskog naroda sigurno bi do sada bili pokrenuti mehanizmi vanredne kontrole, tako da u ovom slučaju očekujem od pohvale od ministarke i napredovanje u karijeri”, ocijenio je Kaluža.

To opet, prema njegovim riječima, potvrđuje tezu da je Ministarstvo spoljnih poslova samo u službi jednog naroda što otvara prostor diplomatama iz Republike Srpske da aktivnije rade na promociji politike i ekonomije Srpske bez ikakve obaveze izvještavanja resornom ministarstvu.

Svim državljanima BiH, koji imaju potrebu da posjete konzulat, Kaluža je savjetovao da usluge potraže u drugim konzulatima i Ambasadi BiH u NJemačkoj jer ovakvi skandali šalju poruku da pripadnici srpskog, hrvatskog i ostalih u BiH neće imati jednak tretman.

Prije samo dva mjeseca je tadašnji konzul BiH u Frankfurtu Admir Atović je na “Tviteru” pozvao “Bošnjake na novi rat protiv Srba i Hrvata”.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos