HAPŠENJA I U PRIŠTINI

wikimedia commons/twitter @NemanjaSarovic screenshot

U akciji pripadnika specijalnih jedinica Kosovske policije i tužilaštva, u Štrpcu je uhapšeno deset osoba, medju kojima i bivši visoki opštinski službenici, saopšteno je iz tužilaštva u Uroševcu.

Kako je prenela RTS, do sada je po nalogu tužioca uhapšeno deset osumnjičenih za primanje i davanje mita i druga kriminalna dela.

“Medju njima su bivši predsednik opštine Štrpce, direktor urbanizma, još nekoliko funkcionera i vlasnika preduzeća, zbog sumnje da su počinili krivična dela primanje mita, davanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja”, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Portparol Policije Kosova Daut Hodža izjavio je da je deo akcije koja je preduzeta po nalogu Osnovnog tužilaštva u Uroševcu, na osnovu koje su jutros izvršena hapšenja u opštini Štrpce, i akcija koja se sprovodi u Prištini.

“Kosovska policija je u procesu policijske akcije u regionu Uroševca i Prištine i za sada ne možemo da pružimo druge informacije”, rekao je Hodža.

Prethodno je Osnovno tužilaštvo u Uroševcu potvrdilo da je u akciji kosovske policije u Štrpcu uhapšeno deset osoba zbog sumnje da su primili mito i zloupotrebili službeni položaj, medju kojima su bivši gradonačelnik Bratislav Nikolić, direktor službe za urbanizam, i još nekoliko lokalnih funkcionera i vlasnika preduzeća.

Do sada je pretreseno nekoliko lokacija u Štrpcu, potvrdio je glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Uroševcu Šukri Jašari.

“U toku je akcija na više lokacija. Reč je o zloupotrebi službene dužnosti, odnosno davanju mita i o nelegalnoj gradnji”, izjavio je Jašari.

Akcija policije u Štrpcu počela je jutros oko 6.00 časova.

Prema nezvaničnim izvorima akcija je izvedena zbog zloupotrebe službenog položaja i primanja mita, u vezi sa gradjevinskim dozvolama i radovima na Brezovici.

Prema pisanju medija na albanskom jeziku, policija je pretresla desetak lokacija, imanja i kuća bivšeg predsednika opštine Štrpce i drugih visokih opštinskih službenika.

Kako TSD saznaje, medju uhapšenima su: Bratislav Nikolić – dugogodišnji “gradonačelnik” opštine Štrpce, Saša Milosavljević bivši poslanik u “Skupštini Kosova” i dir. pri “kosovskoj” opštini,
Dimitrije Račićević – direktor odeljenja za urbanizam u kosovskoj opštini, Saša Spasić – radnik doma zdravlja u Štrpcu, inače blizak ovoj grupi i Dragomir Milosavljević – inspektor za urbanizam.

Izvor Nedeljnik/Beta
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos