MAĐARSKA ŠTITI LEĐA DODIKU

Šef mađarske diplomatije Peter Sijarto ponovio je danas da će Mađarska staviti veto ukoliko EU predloži sankcije za člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Foto: Wikimedia Commons

Sijarto je to rekao na zajedničkoj konferenciji sa ministrom spoljnih poslova Severne Makedonije Bujarom Osmanijem u Skoplju, ističući da Budimpešta smatra da uvođenje sankcija na Zapadnom Balkanu nije ispravno.

“Što se tiče uvođenja mogućih sankcija Dodiku želim jasno da kažem koji je stav Mađarske. Ukoliko se Dodiku uvode neke sankcije mi ćemo staviti veto, jer smatramo da uvođenje sankcija na Zapadnom Balkanu nije dobar korak i da bi bilo mnogu uputnije da ti koji prete vođama Srba u BiH sednu lično sa njima, pre nego što podnesu predlog o sankcijama”, rekao je šef mađarske diplomatije.

Prema njegovim rečima, EU o pitanjima Zapadnog Balkana treba sa razgovara sa sa predstavnicima Zapadnog Balkana.

“I zato, bolje je da svako ko preti sankcijama ode u Banjaluku ili Sarajevo i da sedne da se konsultuje sa onima na koje se to odnosi”, rekao je Sijarto.

Nemačka vlada je prošle sedmice pozvala EU da uvede sancije srpskom članu Predsedništva BIH Miloradu Dodiku, navodeći da su za Nemačku neprihvatljivi Dodikovi pokušaji da odvoji Republiku Srpsku u delu oružanih snaga, sudstva i poreskog sistema.

Sijarto je i juče na Fejsbuku napisao da će Mađarska uložiti veto na eventualni predlog uvođenja sankcija Miloradu Dodiku.

Izvor Nezavisne novineI
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos