PONOVO ĆE IĆI VOZ IZMEĐU BEOGRADA I LJUBLJANE

Projekat uspostavljanja linije kreće sledeće godine

Foto: Wikimedia commons

Beograd i Ljubljanu ponovo će posle duže pauze povezati železnica, pošto se očekuje uspostavljanje vozne linije Vilah – Ljubljana – Zagreb – Beograd.

Pilot projekat trebao bi da zaživi sledeće godine.

O tome su razgovarali dekan Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu profesor Nebojša Bojović i gradonačelnik slovenačkog Grosuplja doktora Petra Verliča, sa kojim intenzivno sarađuje u okviru Asocijacije za promociju železničkih istraživanja i inovacija u jugoistočnoj Evropi (SEESARI), čiji je Verlič predsednik, prenose Novosti.

Dekan Bojović i Verlič razgovarali su o ponovnom uspostavljanju putničkog železničkog saobraćaja na relaciji Vilah – LJubljana – Zagreb – Beograd, jer trenutno ne postoji direktna veza između Zagreba i Beograda. Očekuje se da će linija početi sa radom kao pilot projekat sledeće godine.

Udruženje se zasniva na podršci identifikaciji, razvoju i implementaciji inovativnih rešenja za železnički sistem jugoistočne Evrope kao dela budućeg evropskog železničkog sistema, u čemu stručnjaci i projekti Saobraćajnog fakulteta Univerziteta u Beogradu imaju značajno mesto.

Izvor Blic
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos