SVE JE VIŠE AZILANATA

Naglo porastao broj podnosilaca zahtjeva za azil u Njemačkoj

Foto: Wikimedia Commons

BERLIN – Broj podnosilaca zahtjeva za azil u Njemačkoj se u prvih devet mjeseci 2021. naglo povećao, a najveći broj podnesenih zahtjeva u okviru Evropske unije bilježi se upravo u ovoj zemlji, javljaju danas njemački mediji.

“U cijeloj EU u prvih devet mjeseci 2021. podneseno je 355.955 zahteva za azil, što je 15 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Najsnažniji rast je zabilježen u Njemačkoj gdje je broj podnesenih zahtjeva u poređenju sa 2020. porastao za 33 posto na 100.240 zahtjeva”, prenijeli su mediji pozivajući se na podatke statističkog biroa EU.

Prema istim podacima na Njemačku otpada 28,4 odsto svih zahtjeva za azil podnesenih u prvih devet mjeseci ove godine na području Evropske unije.

Iza Njemačke slijedi Francuska sa 20, Španija sa 11 i Italija sa osam posto podnesenih zahtjeva za azil.

Na dnu liste zemalja po broju zahtjeva nalazi se Mađarska, gdje je u prvih devet mjeseci 2021. predato 30 zahtjeva za azil.

Najveći broj podnosilaca zahtjeva dolazi iz Avganistana i Sirije iza kojih slijede Pakistan i Irak.

Prošle godine je, zbog uticaja pandemije na kretanje migranata, naglo opao broj podnosilaca zahtjeva za azil u Evropskoj uniji, tako da je 2019. zabilježeno 612.000 takvih zahtjeva.

Izvor Nezavisne novineI
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos