RUSI SU SPREMANI DA POŠALJU DODATNI GAS

Gas je postao igračka u političkoj borbi velikih i malih

Foto: Wikimedia Commons

Evropa ne bi trebalo da okrivljuje „Gasprom“ za probleme za koje je sama odgovorna, bolje bi im bilo da se pogledaju u ogledalo, izjavio je zvanični predstavnik tog ruskog gasnog giganta Sergej Kuprjanov komentarišući optužbe Zapada upućene Rusiji da navodno ne isporučuje dovoljne količine gasa.

Kometarišući zašto Rusija nije rezervisala dodatne kapacitete za transport gasa on je rekao da su sve količine prema godišnjim ugovorima već dogovorene i da novi kapaciteti nisu rezervisani jer se to radi samo onda kada se isporuke ugovore, a ne obrnuto.
„Čitav niz naših klijenata, između ostalog i iz Francuske, već su potpisali svoje godišnje ugovore i samim tim ne šalju dodatne zahteve. Mi rezervišemo kapacitete samo onda kada ugovorimo dodatne količine“, naglasio je on.
Kuprjanov je precizirao da je Rusija u Nemačku isporučila 50,2 milijarde kubnih metara gasa ove godine, što je za 5,3 odsto više nego prošle. Takođe je kazao i da je izvoz gasa u Italiju, Tursku, Bugarsku, Srbiju, Dansku, Finsku i Poljsku ove godine takođe bio veći nego prethodne.

Iz Nemačke se u Poljsku šalje gas reversom

Kuprjanov je takođe kazao i da je „Gasprom“ došao do zaključka da se poslednjih nekoliko dana Poljskoj šalje gas iz Nemačke reversom, a kasnije se taj gas šalje i Ukrajini.
Međutim, kako je ocenio, to i nije baš racionalna odluka evropskih zemalja jer je zima tek počela, a već je utrošeno 47 odsto rezerve.
Takođe je kazao i da je cena tog gasa daleko skuplja nego što je to slučaj kada se kupuje direktno od „Gasproma“.
Kuprjanov je naglasio i da je „Gasprom“ i dalje spreman da isporuči Evropi dodatne količine gasa u okviru dugoročnih ugovora kako bi se mimoišlo spot tržište.
Izvor Sputnik
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos