BLOK B2 OD SUTRA U POGONU

Foto: N1

Današnja havarija na bloku B2 Termoelektrane “Nikola Tesla”( TENT), izazvana oštećenjem mlinskog kola izbacila je taj blok iz pogona, u incidentu nije bilo povređenih, a očekuje se da tokom sutrašnjeg dana blok B2 bude vraćen u sistem, saopšteno je posle današnje hitne sednice Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima.

Hitna sednica, kojoj je predsedavala potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, sazvana zbog havarija u termoelektrani nakon što Blok B1 TENT od juče nije u sistemu zbog požara koji je izbio na gorioniku mazutnog sistema.

Taj blok bi trebalo do sutra ujutru ponovo da bude u pogonu, rečeno je u Elektroprivredi Srbije.

Na sednici Radne grupe konstatovano je povećanje proizvodnje električne energije u kapacitetima koji koriste obnovljive izvore, pre svega u hidroelektranama. Prenosni i distributivni sistem, kako je rečeno, funkcionišu bez većih problema.

Rezerve energenata za toplane u Srbiji su dovoljne do kraja zimske sezone i nema bojazni da će doći do prekida isporuke toplotne energije, navedeno je u saopštenju.

Beogradske elektrane izvestile su da isporučuju toplotnu energiju 24 sata, a na sednici je saopšteno da su povećane zalihe gasa u skladištu Banatski dvor

Izvor FoNet
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos