POSLE NOVE GODINE ODLUKA – JEDNA ILI DVE LISTE

Foto: FoNet

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da će se posle Nove godine sastati sa predsednikom Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandrom Vučićem da se dogovore i “polako privedu kraju” raspravu o tome da li će na parlamentarne izbore izaći sa jednom, ili sa dve liste.

„Ne pričamo sada o kandidatu za predsednika države. Kako sam već rekao, naša odluka je definitivna da imamo zajednički pristup. Vučić je rekao i da ćemo sigurno nastaviti našu koaliciju i posle izbora, bez obzira na formu u kojoj ćemo nastupiti“, rekao je Dačić za TV Pink.

Prema njegovim rečima, pitanje je samo šta je prihvatljivije za glasače SPS-a i glasače SNS-a, da te stranke idu na izbore na jednoj ili na dve liste.

„Sve ima svoje. Ako je jedan pristup, to je jedna vrsta poruke, a kod drugog treba da se više radi na porukama koje su nešto specifičnije. To su samo finese nekog našeg nastupa“, rekao je Dačić.

“Neke opozicione stranke koriste laži”
Predsednik Skuštine Srbije ocenjuje neke opozicione stranke koriste predstojeći referendum o izmeni Ustava za “zagrevanje” pred izbore i pozivaju glasače da zaokruže “ne”.

“Razumem da je to politička borba ali se koriste laži. Pričaju da će se ukinuti preambula sa Kosovom i Metohijom što je nemoguće”, rekao je Dačić, navodeći da se menja samo deo o pravosuđu i ne može ništa drugo “uzgred”.

On je rekao da izbor sudija i tužilaca izmiče iz ruku zakonodavnoj vlasti, jer se više neće birati u Skupštini, ali da će poslanici birati četiri člana Visokog saveta sudstva, u kojem će sedam biti iz sudstva.

Prema njegovim rečima, sva odgovornost za dešavanja u pravosuđu biće na tom telu.

“Da li će to biti dobro ili loše videćemo, ima različitih mišljenja i u vlasti”, rekao je Dačić i naveo da su promene uvedene i zbog “ubrzanja evrointegracija”.

Izvor N1
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos