Analena Berbok: „Severni tok 2“ je više od komercijalnog projekta

foto wikimedia commons

Šefica diplomatije Nemačke Analena Berbok istakla je geostratešku ulogu gasovoda “Severni tok 2” – za nju on je više od privatnog ekonomskog projekta, kako ga je ranije okarakterisao kancelar Olaf Šolc.
“Poslednjih nekoliko godina, uzevši u obzir različita mišljenja o projektu u Evropi, jasno su pokazali kakvu geostratešku ulogu igra Severni tok 2”, rekla je Berbokova u intervjuu agenciji DPA.

Novi nemački kancelar, socijaldemokrata Olaf Šolc uskoro nakon stupanja na dužnost izjavio je da proces sertifikacije “Severnog toka 2” ima administrativni karakter i da nemački regulator donosi odluke, ne osvrćući se na politiku, pošto se radi o komercijalnom projektu. Po ovom pitanju i Berbokova ima slično mišljenje.
“Proveru da li je projekat u skladu sa evropskim zakonom vrši Federalna mrežna agencija. Olaf Šolc i ja imamo slično mišljenje, samo koristimo različite reči za ovu situaciju”, zaključila je Berbok.

Gasovod „Severni tok 2“ polazi od obale Rusije preko Baltičkog mora do Nemačke i čine ga dva kraka ukupnog kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje. Njegova izgradnja završena je 10. septembra. Trenutno je u toku proces sertifikacije kompanije „Nord strim 2 AG“ kao nezavisnog operatora gasovoda.

Izvor sputnik
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos