NOVA GODINA U SRBIJI DOČEKANA MASOVNIM OKUPLJANJIMA NA TRGOVIMA

U Beogradu kao ni u jednom drugom gradu u Evropi

Foto: Wikimedia Commons

Brojni građani Beograda i gosti glavnog grada dočekali su Novu godinu, uz koncerte i vatromet, na Trgu Nikole Pašića i Sava promenadi.

Ispred Narodne skupštine Srbije nastupili su Sara Jovanović, Marija Šerifović i Jelena Karleuša, prenosi FoNet. Na Trgu Nikole Pašića bio je i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Goran Bregović održao je koncert na Sava promenadi, a na sceni mu se pridružio i Mladen Vojičić Tifa sa kojim je pevao hitove grupe Bijelo dugme.

Odbrojavanje sa fasade Kule Beograd bilo je uvod u vatromet koji je, osim sa najviše zgrade u regionu, ispaljivan i sa novobeogradske obale, iz osam sistema, sa 250 pozicija, uz svetlosnu pratnju 55 moćnih lasera, saopšteno je iz kompanije Belgrade Waterfront.

Kako se navodi, vizuelno impresivan događaj upotpunjen je i muzikom specijalno komponovanom za tu priliku i inspirisanom domaćim etno motivima.

Beograd je jedan od retkih gradova u Evropi koji je imao organizovan doček Nove godine.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je pred novogodišnje veče da je Beograd “verovatno jedina evropska prestonica koja slavi Novu godinu na otvorenom”.

“Toga nema u drugim gradovima u Evropi i stalno smo uspevali da pronađemo meru izmedju toga da čuvamo zdravlje i da naravno živimo normalnu”, rekao je Vesić za B92 upućujući molbu građanima da poštuju mere protiv širenja Kovida 19.

 

Izvor VoA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos