ŠTA SE ZBIVA U KAZAHSTANU?

Kako Rusi gledaju na događaje u Kazahstanu?

Foto: Wikimedia Commons
Rusija smatra da su najnovija zbivanja u Kazahstanu pokušaj, osmišljen spolja, da se na silu, potkopa bezbednost i celovitost države, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
Podsetimo, nakon što su demonstracije prerasle u nemire predsednik Kazahstana obratio se ODKB-u za pomoć i mirovne snaga te organizacije, uključujući Rusiju, su upućene u tu zemlju kako bi doprinele stabilizaciji situacije.
Takođe se navodi da će Moskva nastaviti bliske konsultacije sa Kazahstanom i saveznicima u ODKB na planu analize situacije u zemlji i primene, u slučaju potrebe, daljih efikasnih mera.
Tu se u prvom redu misli na saradnju sa snagama bezbednosti Kazahstana u sprovođenju antiterorističke operacije, osiguranje bezbednosti građana ali i objekata i infrastrukture od vitalnog značaja, njihovu deblokadu i vraćanje pod kontrolu vlasti Kazahstana.
Masovni protesti u Kazahstanu počeli su prvih dana nove godine. Stanovnici Žanaozena i Aktaua, izašli su na mitinge protestujući zbog dvostrukog poskupljenja tečnog naftnog gasa, što je Ministarstvo energetike obrazložilo činjenicom da su od 1. januara cene počele da se formiraju na elektronskim berzama na osnovu ponude i potražnje. Nakon toga izbile su demonstracije i nemiri i u Alma Ati i drugim gradovima.
Izvor Sputnik
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos