ĐOKOVIĆ IZUZET OD VAKCINACIJE JER JE IMAO KOVID U DECEMBRU

Instagram

Prvi teniser sveta Novak Đoković bio je zaražen koronavirusom u decembru, nije imao simptome i na osnovu toga je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije, a i dobio je pisano odobrenje australijske imigracione službe za put, tvrde njegovi advokati.

Đoković se treutno nalazi u hotelu u kojem su smešteni ilegalni imigranti, pošto mu je u četvrtak, po sletanju u Melburn, rečeno da nema validnu vizu. Australijske vlasti su htele da ga deportuju, ali su njegovi advokati uložili žalbu i sada se sudsko ročište čeka u ponedeljak ujutru po lokalnom vremenu.

Advokati Novaka Đokovića tvrde da je on testiran pozitivno na kovid 16. decembra, ali da 14 dana nakon toga nije imao groznicu niti respiratorne simptome kovida 19.

Srpski teniser je 1. januara dobio dokument od Odeljenja za unutrašnje poslove u kojem se navodi da je ispunio uslove za ulazak u Australiju bez odlaska u karantin.

Đoković je u javnosti često govorio protiv obavezne vakcinacije protiv kovida i nikada nije objavio da li se vakcinisao.

Sada čeka odluku australijskih vlasti da vidi da li će moći da igra na Australijan openu koji počinje 17. januara.

Otkako je u hotelu u Melburnu, Đoković se nije mnogo pojavljivao niti oglašavao u javnosti. Na Instragramu se zahvalio na podršci porodici i navijačima.

Australijski mediji pišu da je Novak tražio da mu se omogući pristup teniskom terennu, kao i da ima svog kuvara, ali mu je to odbijeno.

U međuvremenu, odbijena je i viza češkoj teniserkiRenati Voracovojkoja je opisala da je smeštanje u hotel sa ilegalnim imigrantima, “kao akcioni film”.

Federalna vlada i vlada države Viktorije, kao i Teniski savez Australije, negiraju da su odgovorni za situaciju sa Đokovićem, zbog koje je oštro reagovala srpska vlast.

Teniski savez Australije je ranije objavio koja su pravila za ulazak u zemlju kada je reč o medicinskom izuzeću, dok je istovremeno apelovao na igraće da se vakcinišu.

Međutim, federalna vlada je u pismu Teniskom savezu u novembru navela da preležana bolest ne može biti jedan od uslova za ulazak u Australiju, kao što je to na drugim mestima.

Dačić: Biće posledica po odnose Srbije i Australije

Predsednik Skupštne SrbijeIvica Dačić izjavio je za RTS da će sve što se dešava oko Novaka Đokovića imati “posledice po odnose Srbije i Australije”.

Dačić priznaje da će Australija teško prihvatiti bilo koje argumente države Srbije o Đokoviću.

Predsednik Skupštine kaže da je reč o politizaciji, jer su stotine drugh tenisera sa medicinskim izuzećima puštene u Australiju, a aktuelno ponašanje Australije je nazvao “sramnim”.

Podseća da Novak Đoković ima i diplomatski pasoš Srbije i da “nije bilo ko”.

 

Izvor Glas Amerike
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos