Le Drijan: Severni tok 2 na reviziji

foto: wikimedia commons

Francuski ministar spoljnih poslova Žan Iv le Drijan poručio je da bi svaki dalji vojni upad Rusije u Ukrajinu doneo “ozbiljne strateške posledice”, a jedna od opcija, kako je rekao, bi bila revizija gasovoda Severni tok 2 ispod Baltičkog mora.

Žan Iv le Drijan je rekao da uprkos uveravanjima ruskog predsednika Vladimira Putina da je počeo da povlači vojsku, Pariz to tek treba da vidi.

Le Drijan: Severni tok 2 na reviziji u slučaju upada Rusije u Ukrajinu

Visoki francuski i nemački političari susreli su se u Moskvi u četvrtak sa ruskim kolegama kao deo napora da se ožive mirovni razgovori na istoku Ukrajine.

Francuski ministar spoljnih poslova rekao je danas da Rusija pokušava da zaobiđe Evropsku uniju vodeći direktno pregovore sa Sjedinjenim Američkim Državama o Ukrajini.

“Ne može da se zamisli bezbednost EU bez Evropljana. Francuska je upravo preuzela šestomesečno rotirajuće predsedavanje EU”, poručio je Le Drijan.

Razgovori između američkih i ruskih diplomata počeće u ponedeljak u Ženevi nakon višenedeljnih tenzija oko raspoređivanja ruskih trupa u blizini njene granice sa susednom Ukrajinom, a izaslanici sa obe strane pokušavaju da spreče krizu.

Izvor RTS/Reuters
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos