“FOLKSVAGEN” UKIDA “PASAT”

Pixabay

NJemački proizvođač automobila “Folksvagen” prekinuo je proizvodnju “pasata”, limuzine za evropsko tržište, piše britanski “Autokar”.

Razlozi za ovu odluku su, prema pisanju ovog lista, snažnija prodaja “pasata” karavan i postojanje slično pozicioniranog “arteona”.

Vijesti o tome da će “Folksvagen” ukinuti “pasat” limuzinu u Evropi se pojavljuju od 2020. godine. Očekivalo se, međutim, da će se to desiti 2023. godine, ali ove najnovije vijesti znače da je njemački proizvođač automobila izmijenio predviđeni vremenski okvir.

Kompanija je najavila i kraj “pasata” u SAD, a tamošnji “2022 pasat” ograničene serije /2022 Passat Limited Edition/ označava kraj proizvodnje u Americi.

Model devete generacije “pasata” za 2023. godinu će biti napravljen na bazi unaprijeđene MKB platForme. Sa ovim najnovijim razvojem, deveta generacija će biti dostupna isključivo kao karavanski model kada stigne na Stari kontinent.

“Pasat” je bio dostupan kao limuzina i karavan od 1973. godine kada je lansiran originalni model.

Prema nekim nagađanjima prekid proizvodnje “pasata” pripremiće put budućem modelu “Aero B.” Taj potpuno električni model je trenutno u razvoju, a očekuje se da će “Aero B” stići i kao limuzina i kao karavan. “Aero B” je navodno samo radni naziv modela.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos