LAUTERBAH: MORAMO OBEZBEDITI USLOVE ZA NOVE VAKCINE

Reuters

Nemačka mora da obnovi svoju kampanju vakcinacije protiv kovida 19 u borbi sa omikron sojem, ali i da obezbedi uslove da može brzo da razvije novu vakcinu, ako se u budućnosti suoči sa smrtonosnom varijantom korona virusa, poručio je ministar zdravlja Karl Lauterbah.

”Ako dođe do širenja varijante koja je zarazna kao omikron, ali znatno smrtonosnija, trebalo bi da budemo u mogućnosti da razvijemo i proizvedemo novu vakcinu za veoma kratko vreme”, rekao je Lauterbah za nemački list “Velt am zontag” u intervjuu koji će biti objavljen sutra, prenosi Rojters.

Ministar, koji je prošlog meseca stupio na dužnost, najavio je i da Vlada planira da uspostavi trajni sistem za brzu nabavku i primenu vakcina u bilo kom trenutku, pošto bi moglo doći do ozbiljnih novih izbijanja infekcija.

”Ne smemo pasti u naivnu pretpostavku da će se pandemija uskoro završiti. Nije gotovo”, naglasio je Lauterbah.

Nemačka je prošlog leta zatvorila velike centre za vakcinaciju u nekoliko saveznih država pošto je potražnja za vakcinama protiv kovid-19 nakratko opala, pre nego se sa širenjem novih sojeva ponovo povećala.

Varijanta omikrona sada čini 44 odsto svih infekcija kovid 19 u Nemačkoj, saopštio je Institut za zarazne bolesti Robert Koh (RKI).

RKI je danas prijavio 55.889 novih korona infekcija u roku od 24 sata, što je i više nego dvostruko nego u prethodnoj nedelji.

Donji dom nemačkog parlamenta uskoro bi trebalo da raspravlja o predlogu zakona kojim bi vakcinacija protiv kovida 19 u Nemačkoj postala obavezna, navodi Rojters.

Izvor Blic
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos