OTKRIVEN NOVI SOJ “DELTAKRON”?

Unsplash

Moguća varijanta hibrida Kovida 19 pojavila se na Kipru, prenosi Blumberg.

Leondios Kostrikis, profesor bioloških nauka na Univerzitetu Kipra, nazvao je soj „deltakron“, zbog njegovih genetskih potpisa nalik omikronu unutar delta genoma, navodi Blumberg.

Kostrikis i njegov tim su do sada pronašli 25 slučajeva virusa, navodi se u izveštaju. Još je prerano reći da li ima više slučajeva soja ili kakve posledice može imati.

“Videćemo u budućnosti da li je ovaj soj patološkiji ili zarazniji” u odnosu na dva dominantna soja, delta i omikron, rekao je Kostrikis u intervjuu za Sigma TV u petak. On veruje da će omikron biti zarazniji od deltakrona, dodao je.

Dr Kostrikis je rekao da je „učestalost mutacija bila veća među onima u bolnici, što bi moglo značiti da postoji korelacija između deltakrona i hospitalizacija“.

Kako konkretna varijanta nije identifikovana nigde drugde u svetu, rekao je on, ovo otkriće bi moglo biti od globalnog interesa, navodi se u izveštaju Sajprus Mejla.

Istraživači su svoje nalaze ove nedelje poslali u GISAID, međunarodnu bazu podataka koja prati viruse, navodi Blumberg.

Ovo otkriće su neki naučnici kritikovali i navode da se radi o običnom slučaju kontaminacije.

Iako su neki izrazili zabrinutost zbog izveštaja o još jednoj varijanti, nekoliko naučnika je odbacilo otkriće kao lažnu uzbunu.

Izvor Blic
1 komentar
  1. Maki recite

    Ovim sojem je zaraženo približno 30-40% homo sapiensa na planeti Zemlji.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos