VLADA TRAŽI NAČINE DA POMOGNE POTROŠAČIMA

Arhiva

NJemačka Vlada pojačala je napore da bi pomogla potrošačima pogođenim rastom veleprodajnih cijena energenata koje počinju da štete domaćinstvima sa niskim primanjima, navodi Rojters.

“Radimo bez prestanka na rješenjima za domaćinstva koja se sada suočavaju sa poteškoćama”, rekao je generalni sekretar Socijaldemokratske partije lijevog centra /SPD/ Kevin Kuehnert.

On je podsjetio da su davno obećali da će posebno zaštititi ljude sa ograničenim budžetom koji su u problemu zbog društvene i globalne situacije.

Prema njegovim riječima, Vlada bi više voljela “nebirokratska i razborita” rješenja prilagođena individualnim potrebama.

Koaliciona vlada položila je zakletvu prošlog mjeseca pod vođstvom kancelara SPD-a Olafa Šolca, a uključuje i Zelene koji se zalažu za potrošnju, te fiskalno konzervativnije, libertarijanske Slobodne demokrate /FDP/.

Novoustanovljeno Federalno ministarstvo građevinarstva tek treba da isporuči jednokratne isplate podrške za grijanje koje su obećane u koalicionom sporazumu za pomoć nekoliko stotina hiljada domaćinstava koja primaju stambenu naknadu.

Ministar finansija Kristijan Lindner iz FDP-a obećao je u četvrtak da će staviti na raspolaganje relevantna finansijska sredstva.

Polovina njemačkih domaćinstava grije se na gas, a četvrtina na lož ulje.

Što se tiče struje i gasa, ministarka za životnu sredinu i zaštitu potrošača Štefi Lemke rekla je za Rojters da će pooštriti mjere protiv dobavljača koji pokušavaju da profitiraju od isteka ugovora i nesolventnosti konkurenata

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos