Pjongjang ispalio balističku raketu ka Japanskom moru, Seul osudio

foto: pixabay

Vjeruje se da je Sjeverna Koreja ispalila balistički projektil ka Japanskom moru, saopštila je japanska Obalska straža.

U saopštenju se navodi da tačna lokacija pada rakete tek treba da bude ustanovljena.

Obalska straža pozvala je plovila da ne prilaze krhotinama u vodi.

Kabinet japanskog premijera formirao je odbor za vanredne situacije, kako bi se analizirali podaci o najnovijem ispaljivanju rakete, javio je TASS.

Informacije prikuplja i Ministarstvo odbrane Japana.

Lansiranje rakete prijavili su i Zajedniški šefovi generalštabova u Južnoj Koreji.

Agencija “Jonhap” piše da je u toku analiza distance i altitude projektila, za koji se smatra da je balistički.

Centralna korejska novinska agencija (KCNA) objavila je prošle sedmice da je Sjeverna Koreja testirala hipersonični projektil u srijedu, 5. januara.

Seul osudio ispaljivanje rakete

Kancelarija za državnu bezbjednost Južne Koreje osudila je ispaljivanje rakete koje je ranije danas izvršila Sjeverna Koreja, saopšteno je iz predsjedničke administracije u Seulu.

U saopštenju se navodi da je Kancelarija održala sastanak tokom kojeg su učesnici analizirali postupke Sjeverne Koreje i izrazile duboko žaljenje zbog ispaljivanja rakete, koje je, kako je rečeno, izvršeno u vrijeme kada je situacija u regionu i dalje veoma napeta.

Učesnici sastanka pozvali su Sjevernu Koreju da se suzdrži od postupaka koji destabilizuju situaciju i da se vrati dijalogu sa međunarodnom zajednicom.

Članovi Kancelarije založili su se za snažniju saradnju Seula i Vašingtona u detaljnoj analizi raketne probe i preduzimanju recipročnih mjera, javio je TASS

Južnokorejski Zajednički šefovi generalštabova saopštili su da je Pjongjang jutros u 7.27 časova po lokalnom vremenu ispalio projektil u Japansko more, a vjeruje se da se radi o balističkoj raketi.

Izvor Nezavisne novine
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos