NOVI SADRŽAJI NA JAHORINI

Foto: Srna

Na Jahorini je danas zvanično pušten u rad šestosjed “Trnovo”, u koji je uloženo oko 30.000.000 KM.

Šestosjed “Trnovo” na lokaciji Obućina bare ima kapacitet 2.400 skijaša na čas, a dug je 600 metara.

Šestosjed su otvorili ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić, načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović, direktor Olimpijskog centra /OC/ “Jahorina” Dejan LJevnaić i predsjednik Nadzornog odbora OC “Jahorina” Nedeljko Elek.

Ćorić je izrazio zadovljostvo što je na direktan način učestvovao u realizaciji ovog uspješnog projekta na Jahorini.

“Vlada Republike Srpske i OC `Jahorina` su protekle godine zaokružili investicioni ciklus od 90,2 miliona KM i u okviru toga su izrađene nove gondole, žičare, ski-liftovi, a skijališta modernizovana u svakom pogledu. Urađeno je osvjetljenje staza, vještačko osnježavanje”, rekao je Ćorić.

On je naglasio da je ovim investicijama OC “Jahorina” postao konkurentan za sve ski-centre u regionu. Zahvalio je radnicima koji su učestvovali u realizaciji svih ovih projekta urađenih prije predviđenih rokova koji su, kako je istako, bili jako kratki da bi u punom kapacitetu dočekali ovu zimsku sezonu.

Gagović je rekao da je riječ o najvećoj poslijeratnoj investiciji, nazvao je sve to projektom budućnosti, te zahvalio Olimpijskom centru “Jahornina” koji su doprinijeli da se sve to realizuje.

“Zahvalio bih Vladi Srpske, premijeru Radovanu Viškoviću, ministru Ćoriću, ali posebna zahvalnost srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, koji je ovo obećao još prije četiri godine”, istakao je Gagović.

On smatra da će opština Trnovo imati ogromne benefite budući da je ovaj skijaški infrastrukturni projekat doveo do toga da je cijena metra kvadratnog stambenog prostora 4.000, a poslovnog prostora 4.500 KM.

“Benefite ne možemo očekivati već naredne godine, ali će mlađe generacije osjetiti šta znači ovaj šestosjed i ovaj razvoj. Plan je da na području opštine sadržaji budu upotpunjeni i za ljetnu sezonu”, napomenuo je Gagović.

On je naveo da je na području opštine Trnovo sadašnji kapacitet smještaja 3.000 ležaja, a planirano je proširenje na 5.000 ležaja.

LJevnaić je izrazio zadovoljstvo otvaranjem šestosjeda pored kojeg su izgradili novu stazu koja je blaga, široka i plave kategorije, kao i dječiji poligon sa pokretnom trakom dužine 170 metara, te otvorili prodajno mjesto i kiosk, čime su ispoštovali sve potrebe skijaša koji tu borave.

“Ovo je posljednja investicija koju smo realizovali od ovog ljeta”, dodao je LJevnaić, te za veliku podršku zahvalio Vladi Republike Srpske, prije svega ministru Ćoriću, načelniku opštine Trnovo Gagoviću, a pohvalio je i sve zaposlene u Olimpijskom centru kao i izvođače radova.

Elek je podsjetio da se u projekat postavljanja šestosjeda na lokalitetu Obućina bare ušlo prije dvije godine, ističući da je njegovom realizacijom uspostavljena neka vrsta mini ski-centra na području opštine Trono.

On je dodao da je plan da se sljedeće godine osvijetli staza na lokalitetu Obućina bare, čime će OC “Jahorina” dobiti novi paket noćnog skijanja.

“Ove godine ulazimo i u kapitalni projekt izgradnje gondole Jahorina-Pale. Već u naredne dvije sedmice očekujemo da uđemo u proceduru izdavanja garancija Vlade Republike Srpske za taj projekat u prvom kvartalu ove godine. Očekujemo i donošenje zakona o Olimpijskom centru, što će biti kruna naših investicija u protekle četiri godine”, naglasio je Elek.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos