Noletov pravni tim na delu: Ovo je loše za sport uopšte!

Ministar za imigraciju Aleks Houk iskoristio je svoju ličnu moć da poništi vizu Novaku Đokoviću, dok se njegovi advokati spremaju da odmah podnesu sudsku zabranu protiv te odluke, prenosi portal Ejdž.

Ako ne ospori odluku pred sudom ili ne uspe u tome, Đoković će odmah biti deportovan iz zemlje.

Ministar za imigracionu politiku Aleks Hok rekao je da je srpskom teniseru viza ukinuta na osnovu “zaštite javnog zdravlja Australije i u skladu sa javnim interesom”. Ova odluka je usledila nakon naloga Saveznog i okružnog suda od 10. januara, kojim je poništena prethodna odluka o ukidanju vize. Prilikom ove odluke pažljivo sam razmotrio sve informacije od ministarstva unutrašnjih poslova, australijske granične snage. Morisonova vlada je čvrsto posvećena zaštiti granica Australije, posebno u doba pandemije”, objasnio je Hok u saopštenju, preneo je Tanjug.
Premijer Australije Skot Morison izjasnio se o odluci ministra za imigracionu politiku Aleksa Hoka da srpskom teniseru Novaku Đokoviću ponovo ukinu vizu, podržavši svog ministra za imigraciju i rekavši da je to učinjeno da bi se “zaštitile sve žrtve koje su Australijanci podneli tokom pandemije”.
“Pročitao sam odluku ministra za imigraciju u vezi sa vizom gospodina Novaka Đokovića. Shvatam da je nakon pažljivog razmatranja, ministar preduzeo radnju da ukine vizu gospodinu Đokoviću zbog zaštite javnog zdravlja, a u cilju javnog interesa”, rekao je Morison, a prenosi Gardijan.
Nekadašnji premijer Australije, Kevin Rad, ranije je optužio vladu Skota Morisona da zloupotrebljava Novaka Đokovića u političke svrhe.
Tvrdio je da je Australija postala “banana država”, a nakon ukidanja vize srpskom teniseru ponovo je na Tviteru reagovao povodom ovog slučaja.
“Kakvo iznenađenje! Morisonova vlada ukida Đokovićevu vizu za pobedu u medijskom ciklusu vikenda – pokazujući svima koliko je teatralan. Zašto su uopšte izdali vizu? Jedna velika politička distrakcija od praznih polica i nacionalne nestašice bustera”, napisao je Rud na Tviteru.
Procene su da će sve morati da bude završeno u narednih 72 sata, jer Australijan open počinje u ponedeljak.
Na pripremnom ročištu pred sudijom Kelijem, potvrđeno je da prvi reket sveta nije vraćen u pritvor. Njegov intervju zakazan je za 8 časova prepodne u subotu, po australijskom vremenu.

Po našem vremenu, saslušanje bi trebalo da počne u 22 časa, večeras.

Oglašava se I javnost, uz negodovanje zaljubljenika u sport, posebno pristalica našeg Novaka Djokovića. Medju prvima je reagovao njegov dugogodišnji prijatelj I veliki rival, Endi Marej. “Neću da sedim ovde i ‘šutiram’ Novaka dok je na podu. Mislim, rekao sam to pre neki dan, ovo nije dobra situacija ni za koga”, rekao je Marej.

Interesantan je i ugao, drugačiji koji donosi koleginica iz Australije, koja poznaje pravni sistem u ovoj zemlji.
Novinarka Sangita Pilaj je istakla dva razloga zbog kojih će Đokovićev pravni tim ovoga puta imati teži zadatak na sudu.
“Prvo, pošto je doneo odluku prema članu 133C Zakona o migracijama, Hok ne mora da obavesti o svojoj nameri da ukine Đokovićevu vizu. Ovo smanjuje rizik da napravi fatalnu proceduralnu grešku, kao što je to uradio prvobitni oficir granične policiej. U suštini, verovatnije je da će Hok u tom kontekstu biti na sigurnom. Drugo, pravila prirodne pravde se ne primenjuju na odluke donete prema članu 133C(3). To znači da, iako Đoković i dalje ima pravo da ospori Hokovu odluku, on to može učiniti samo po užim osnovama. Konkretno, smanjen je njegov obim da tvrdi da je odluka nepravedna”, napisala je Pilaj na Tviteru.

Doktor Petar Pješinac, koji već dvadeset godina živi i radi u Melburnu, našoj ekipi je dao kratku izjavu, nakon razgovora sa Novakom Djokovićem i otkriva o čemu su razgovarali (integralni video zapis).

Podsetimo, Đoković je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije protiv korona virusa, ali mu je odmah po dolasku u Melburn ukinuta viza.
On se od tada nalazio u hotelu koji služi kao prihvatni centar za imigrante, a odmah po odbijanju vize njegov pravni tim je uputio žalbu na takvu odluku.
U ponedeljak je sud poništio odluku Vlade Australije o odbijanju vize, a Đoković se od tada slobodno kreće u Australiji i nastavio je da se priprema za turnir.
On je naveo da je u decembru dok je boravio u Srbiji imao korona virus i da se zbog toga nije vakcinisao.

Izvor TSD
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos