SUĐENJE NOVAKU ĐOKOVIĆU

Foto: screenshot

13:12 – Ročište je završeno
Nakon kratke pauze advokati Novaka Đokovića i australijskih vlasti dogovorili su se da Đoković bude pritvoren/ispitan na bilo kojoj lokaciji na kojoj se oni dogovore.

Slučaj se sada prebacuje na Federalni sud, a Đoković ide u “pritvor” od 8 ujutru.

Nije poznato gde.

13:03 Sve ide na drugi sud?
Sudija Entoni Keli je naredio da proces bude nastavljen pred Federalnim sudom, što je negativna odluka po Đokovića jer su njegovi advokati insistirali na tome da slučaj ostane pred Federalnim okružnim sudom kako bi bio okončan u najbržem mogućem roku.

12:57 – Sudija je prekinuo saslušanje na pet minuta i “izjurio” iz sudnice pošto nije bio zadovoljan dogovorom sa advokatom Novaka Đokovića. Za sada deluje da je najveći problem pritvor u kome će se Novak Đoković nalaziti tokom sutrašnjeg dana, a lokacija nije objavljena javnosti.

Razlog zbog kog se bune jeste briga oko sigurnosti zbog mesta na kom će Đoković biti saslušan.12:50 Slučaj se prebacuje na Federalni sud Australije, poručio je sudija Entoni Keli.

 

12:48 UTVRĐENO SVE!

Novak Đoković ide u pritvor od 22 časa večeras gde će razgovarati sa službenicima iz imigracionog. Od ponoći do 4 ujutru po našem vremenu biće u kancelarijama svojih advokata. Potom u subotu od 23 uveče biće na saslušanju na koje će ići u pratnji dvojice policajaca.

12:52 Sudija Keli je izneo zahteve

Nakon pauze, sudija Keli se vratio sa konkretnim zahtevima Đokovićevoj odbrani. On je naredio da pravni tim srpskog tenisera preda formalnu žalbu i formalnu pisanu izjavu, među kojima se nalazi i kopija razloga zašto je ministar naredio deportaciju. Ponovo je izrazio nameru da do deportacije Đokovića ne može doći pre okončanja sudskog procesa.

12:20 Đoković ipak mora u pritvor

Nakon današnjeg ročišta, doneta je odluka je da će Novak Đoković do saslušanja kojem će prisustvovati u subotu ujutru u 8 sati po lokalnom vremenu morati da bude pritvoren.

To znači da će Novak opet biti u pritvoru, i to ponovo u istom hotelu “Park” u kom je proveo najtežih četiri dana po dolasku u Melburn.

12:02 PAUZA 

Nastavak suđenja uslediće uskoro

12:01 Neće biti pokrenuta procedura za deportaciju

Advokat Stiven Lojd, koji zastupa Vladu Australije u slučaju protiv srpskog tenisera Novaka Đokovića, izjavio je da vlasti neće pokretati proceduru za deportovanje najboljeg svjetskog tenisera iz te zemlje.
On je naglasio da će se Đoković sutra u 8.00 časova po lokalnom vremenu pojaviti u njegovoj kancelariji i da srpski teniser neće prije toga biti u pritvoru.

12:00 Neće biti pritvora

Stiven Lojd, advokat države Australije, predložio je da Novaku Đokoviću bude dopušteno da do susreta sa imigracionim vlastima i intervjua koji će obaviti bude boravi sa svojim advokatima, a da na istom spratu zgrade budu prisutna dva službena lica.

Zabrinutost Đokovićevog zastupnika
Đokovićev zastupnik Vud kaže da bi Novak trebalo da se nađe na terenu u ponedeljak i utorak, da vreme izmiče i da je zbog toga zabrinut. Prostora za manevar nema previše. I ako australijske vlasti dozvole najboljem teniseru sveta da ostane i takmiči se, glavom do prvog meča biće u procesu.

11:50 Đoković nije u pritvoru, ali je pritvorenik
– Policajci koji budu sprovodili Đokovića do kancelarije u kojoj će se voditi razgovor postupaće kao kada se postupa da je osoba u pritvoru, rekao je Lojd, advokat Vlade Australije, te će u tim uslovima biti saslušan srpski teniser. Poprilično čudna situacija..

11:48 Odložena deportacija!

Deportovanje srpskog tenisera odloženo je dok sud ne donese konačnu odluku oko celog slučaja.

11:46 Đoković večeras daje iskaz!
Promene u protokolima. Novak Đoković neće biti u pritvoru do večeras i u 22 časa po našem vremenu naći će se ispred predstavnika imigracione vlasti.

11:42 Iracionalan strah Houka
– Ministar ima iracionalan strah. Plaši se ako Novak ostane i bude igrao da će to staviti u dobar položaj antivaksere, rekao je Vud. Čini se da Novakova odbrana do sada radi i više nego dobar posao.

11:38 Obraćanje ministra
Iskaz ministra razlikuje se od prvobitnog, pa sada po njemu Đoković predstavlja mali rizik za javno zdravlje Australije. To je sušta suprotnost razlogu zbog kog su mu ukinuli vizu. Sa druge strane, Vud tvrdi da je Đokovićevo zdravstveno stanje dobro.

Određenje vreme Novakovog intervjua
Razgovor Novaka Đokovića sa zvaničnicima zakazan je za subotu u 06.00 po srednjoevropskom vremenu.

11:24
Đoković trenutno nije u pritvoru
Advokat tenisera kaže da Novak Đoković trenutno nije u pritvoru i da ne veruje da austalijska vlada planira da ga privede večeras.

11:20
Izlaganje odbrane
Nikolas Vud objašnjava zašto Novaku Đokoviću toliko žuri: „Svaki minut pre nego što turnir počne u ponedeljak je dragocen”. Đokovićev zastupnik želi da postupak vodi sudija Keli i da se vreme ne gubi na prebacivanje na drugi sud.

11:16
Vodi se rasprava
Zastupnik Novaka Đokovića traži da se obustavi odluka o deportaciji i kaže da će žalbu podneti večeras. Polemiše se oko toga hoće li proces biti prebačen na Savezni sud.

11:15
Đoković će sutra obaviti razgovor
Sudija Keli kaže da je Novak sutra pozvan na razgovor.

11:11
Keli predložio privremenu zabranu deportacije
Sudija Entoni Keli predložio je kratku zabranu deportacije Novaka Đokovića do subote u 16.00.

11:09
Šaljiv ton Entonija Kelija
Keli pokušava da relaksira atmosferu i razbije tenziju.

“Ranije sam sa bazena na konferenciju za novinare stizao za 10 minuta, ali ovo je prvi put da sam otišao od bazena do sudnice za 5 minuta”, kaže Entoni Keli.

11:05
Izlaganje Kelija
Sudija Entoni Keli napominje mogućnost da će slučaj morati da bude prebačen sa Federalnog okružnog suda na Savezni sud.

11:02 Ko je sudija Keli?
Sudija Keli ima bogatu biografiju iza sebe. Radio je kao advokat više od 29 godina, od čega je deset godina radio kao viši savetnik. Imao je dodira sa međunarodnom arbitražom, inženjerstvom, likvidnošću kompanija, investicijama…

Mnogi su ga kroz karijeru opisali kao iskrenog i fer sudiju, ali i advokata.

Keli je više od 29 godina radio kao advokat, a 10 je bio viši savetnik. Imao je slučajeva sa međunarodnom arbitražom, inženjerstvom, likvidnošću kompanija, investicija.

Radio je u Visokom sudu pravde i u Federalnom sudu kao praktikant. Rano se istakako u kompleksnim predmetima i čitavom nizu proceduralnih poslova. Jedan od njegovih istaknutih radova bio je predmet Banke Melburna 1990. godine, koji je tokom tri godine trajanja imao 100 iskaza i protiv iskaza. Prati ga glas poštenog sudije, a odškolovao je četiri osobe od kada radi kao sudija.

U dokumentu koji sadrži njegovu biografiju stoji da je stalno vodio ljude na kafu i portugalkse kolaće. Napisao se i knjigu o istragama koje se bave slučajevima kada negde izbije iznenadni požar, što nije redak slučaj u Australiji. Pisao je o industriji automobila i boja, a veliki je ljubitelj automobilskih trka.

Jednom je na nagovor ćerke postao i Uber vozač (kao taksista kod nas).

10:55 Rekapitulacija slučaja
Sudija Keli prolazi kroz istoriju postupka, rekavši da je advokat ministra unutrašnjih poslova Kristofer Tran označio da bi ministar za imigraciju mogao ponovo da ukine Đokovićevu vizu kada je slučaj po prvi put bio pred sudom.

10:53 Saslušanje je počelo!
Zvanično je počelo saslušanje prvog tenisera sveta pred sudijom Kelijem. Sa propozicijama se na samom startu obraća upravo sudija, koji je prošli put bio blagonaklon prema našem teniseru.

Izvor Televizija srpske dijaspore
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos