OD SEPTEMBRA CENE U HRVATSKOJ U EVRIMA

I kune će biti na policama, ali to je samo prelazno rešenje

Foto: Wikimedia Commons

Od septembra ove godine sve cene će u Hrvatskoj biti istaknute u evrima i u kunama, a evro će biti jedina vrednosna valuta od 1. januara 2023. godine, najavio je hrvatski premijer Andrej Plenković.

Plenković je istakao jkako je jedan od ključnih razloga zbog kojih Hrvatska uvodi evro upravo postojeća visoka evriziranost hrvatske ekonomije, zbog visokog udela turista i robne razmene koji dolaze iz država evropodručja.

Najavio kako će predstojeće 2022. godine hrvatska Vlada uputiti 70-ak zakona koji se odnose na uvođenje evra, a obzirom da se euro kao zvanična valuta u Hrvatsku uvodi od 1.1. 2023. godine.

„Za godinu dana jedino platno sredstvo u Hrvatskoj biće evro”, poručio je Plenković.

Najavio je kako će se novim zakonom, s ciljem zaštite potrošača, zabraniti neopravdano povećanje cijena.

„Plan je da se od početka septembra istaknu cijene u eurima i kunama. Želimo da ovaj proces bude jednostavan i da prođe bez troškova za građane. Cilj nam je da pozovemo građane već danas, koji imaju gotov novac, kune koje drže kod kuće, da ih već polože na svoje račune u banke, jer će se trenutkom prihvatanja evra sve što je u kunama u bankama automatski pretvoriti u evre”, kazao je Plenković.

Izvor Blic
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos