RAZLIČITA PRAVILA ZA GRAĐANE I POLITIČARE

Arhiva

Na osnovu odluke Federalnog ministarstva zdravlja, a po instrukcijama Instituta Robert Koch, status oporavka od korona virusa smanjen je sa šest na tri meseca. Za građane. Ali ne i za političare.

Nova odluka njemačkog Instituta Robert Koch (RKI) o smanjenju statusa o preležanom covidu sa šest na tri mjeseca ne odnosi se i na članove i političare njemačkog Bundestaga.

Za njih i dalje vrijede stara pravila pa će svi u Bundestagu koji su preboljeli koronu i dalje imati potvrdu u trajanju od šest mjeseci.

Tu su informaciju za njemačke medije Bild i Zeit potvrdili iz Bundestaga.

Razlog za ovakav postupak je Opšti ustav Bundestaga koji je napisan kada je još vrijedilo staro šestomjesečno pravilo i koji još nije promijenjen.

Kako piše Bild, još uvijek je nejasno treba li i, ako treba, kada, mijenjati Ustav.

Prema informacijama iz Bundestaga, provodi se kontinuirana analiza kako bi se utvrdilo jesu li najavljen promjene ove uredbe.

Alexander Dobrindt, čelnik CSU-a u Bundestagu, oštro je kritikovao novonastalu situaciju. Smanjenje oporavljenog statusa na tri mjeseca na tehnički upitan način, ali ostaviti ga na šest mjeseci za Bundestag je nečuveno.

To je za članove Bundestaga medvjeđa usluga.  Karl Lauterbach “udara” na demokratiju – rekao je Dobrindt.

A sam Lauterbah je naglasio da, s obzirom na sada preovlađujuću varijantu omikrona, „Ako želite sigurnost i želite da kontrolišete broj slučajeva i zaštitite posebno ugrožene, onda morate brzo da reagujete“.

Njemački mediji su novonastalu situaciju opisali kao Kehrtwende, pogrdan izraz za očiglednu promenu politike ili mišljenja od strane javnog funkcionera, u konotaciji podmetanja i licemerja.

 

Izvor Televizija srpske dijaspore
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos