NEMAČKA DIVLJA VENECIJA

Priroda, zelenilo i mir

Foto: Wikimedia Commons

Duž ovog dela reke nalazi se jedna potpuno neverovatna i neispričana priča o skrivenoj i bajkovitoj šumi koja sve posetioce iznenadi na najlepši način Šprevald je selo smešteno u srcu prirode koju je oblikovala jedna reka, zbog čega se često kaže da je Špre verovatno i najlepša šuma Nemačke. Posebno je interesantna činjenica da će vas vožnja čamcem po reci u potpunosti iznenaditi, jer se tiho plovi kroz neverovatno lepe krajolike.

Ovaj prirodni raj se nalazi na oko sat vremena vožnje automobilom južno od Berlina, i njega definiše rezervat biosfere u kom živi skoro 20.000 biljnih vrsta. Delta reke Špre, koja i ukrašava ovaj biser prirode, prostire se i širi preko brojnih močvara i meandara, a tok reke se deli na brojne manje kanale.

Ovde su glavni sadržaji isključivo priroda, zelenilo i mir, dok tradicionalne drvene kuće i drveni mostovi ne remete sklad koji ovde vlada. Ovde nema automobila, vrlo često su i satovi manje bitni.
Ovde se dolazi na pravi odmor, i toga se svi strogo pridržavaju.

Za avanturiste tu su brojni kampovi gde se mogu postaviti šatori a za one koji žele veći komfor, tu su brojne tradicionalne kuće s apartmanima za odmor. U letnjim mesecima postoje brojni festivali na kojima se meštani okupljaju kako bi se veselili, pa sadržaja za turiste i u tom smislu ima zaista puno.

Za nas Srbe je interesantno da je ovo područije  zavičaj Donjo-lužičkih Srba koji ga nazivaju  Blota. To verovatno dolazi od slovenske za blato ili močvaru. To su ostaci nekada značajnog naroda koji se pretopio u Nemce, Čehe i Poljake.

 

Izvor b92
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos