OBRADOVIĆ: SPASIĆEMO SRBIJU I SRPSKE SVETINJE

Fonet

Danas je u Pres centru UNS održana konferencija za medije, a povod je uništavanje Miroslavljevog jevanđelja, najvrednije srpske knjige.

Na ovu temu govorili su Boško Obradović – predsednik Srpskog pokreta Dveri i predsednički kandidat Patriotskog bloka i Veljko Topalović – jedan od priređivača faksimila Miroslavljevog jevanđelja.

Boško Obradović:

Odabrao sam da se danas, prvog dana predizborne kampanje za predsednika Srbije, poklonim pred ovom svetom srpskom knjigom i zakunem se da ću se svim srcem boriti za Srbiju.

Ova knjiga deli sudbinu srpskog naroda od 12. veka i preživela je sve ratove, stradanja, progone i zabrane. Ali smo posle svega toga danas došli u situaciju da je orginal „Miroslavljevog jevanđelja” ugrožen od države koja treba da ga zaštiti i čuva.

Neko za to mora da odgovara i istina o ovom skandalu više ne sme da bude sakrivena od očiju javnosti.

Sramno je ćutanje nadležnih državnih institucija, a pre svega Ministarstva kulture, ali sam siguran da će ova sveta knjiga preživeti i Srpsku naprednu stranku i biti vraćena u originalno stanje kao što ćemo i Srbiji nakon 3. aprila vratiti slobodu.

Dajem reč da ćemo sačuvati sve srpske svetinje, i ovu našu lepu zemlju i sve naše dobre ljude. To je i suština moje predsedničke kandidature: svim srcem za Srbiju.

Veljko Topalović:

Ministarka kulture i informisanja, Maja Gojković, poručila je novinarima da ne treba da se bave najvećim skandalom u istoriji srpske kulture – uništavanjem Miroslavljevog jevanđelja.

Po njoj, time treba da se bavi komisija stručnjaka nadležnih državnih institucija, komisija koju će sama ministarka izabrati.

Dakle, nadležne institucije, koje su nanele nepovratna oštećenja najvrednijoj srpskoj knjizi, izvršiće uviđaj zločina koji su same počinile?!

Smatramo da Miroslavljevo jevanđelje mora pod hitno da se premesti na bezbedno mesto – u zgradu Srpske Patrijaršije.

Cela konferencija na linku: https://www.youtube.com/watch?v=826j704iAGA

 

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos