NERASPOLOŽEN ILI NESIGURAN

Šta pokreti glave otkrivaju o nama

Foto: Wikimedia Commons
Stručnjaci za govor tela kažu da svaki naš pokret, pa tako i pokret glave, može da ima određeno značenje. Ovo je zanimljiv način da na osnovu neverbalnih znakova shvatimo šta neko želi da nam kaže.
Većina suptilnih znakova i radnji može da se podeli na pozitivne i negativne jezike tela.

Spuštena glava

Spuštena glava pokriva vrat sa bradom i stoga može biti odbrambeni položaj koji može nastati kao rezultat bilo koje uočene pretnje (ne samo fizičke).
Takođe, spuštanje pogleda može da bude i znak pokornosti. Međutim, ne mora da ima samo negativna značenja, kod žena obično označava simbol flertovanja.
Ponekad je spuštanje glave pak samo znak iscrpljenosti.

Podizanje glave

Podizanje glave i pogleda može da bude znak interesovanja. Ovo je obično praćeno i podignutim obrvama.
Pogled u plafon, s druge strane, može da signalizira dosadu.

Naginjanje glave

Naginjanje glave u stranu obično je znak interesovanja, a i znak flertovanja. Značenje zavisi i od strane na koju se glava naginje. Takvo ponašanje može da ukaže na radoznalost, nesigurnost ili pitanje, posebno ako je glava ka napred, kao da osoba pokušava da pogleda predmet na drugačiji način u nadi da će videti nešto novo.
Glava povučena unazad obično ukazuje na sumnju.

Bez pokreta

Kada glavu ne pomeramo tokom govora to može da ukazuje da je osoba ozbiljna ili da govori sa pozicije autoriteta. Naime, sa stabilnom glavom lakše je „fiksirati“ druge dominantnim pogledom, preneo je portal „Magazin novosti“.
Izvor Sputnjik
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos