NEPRIHVATLJIVA ISPORUKA NJEMAČKOG ORUŽJA KIJEVU

Foto: Ilustracija/FoNet

Njemačke isporuke smrtonosnog oružja Kijevu su neprihvatljive i ne doprinose konstruktivnom razvoju odnosa Rusije i NJemačke, izjavio je ruski ambasador u Berlinu Sergej Nečajev.

“Vodeći političari u zemlji, uključujući kancelara Olafa Šolca i njemačkog ministra spoljnih poslova Analenu Berbok, dijele shvatanje da je neprihvatljivo snabdijevanje Ukrajine smrtonosnim oružjem, s obzirom da to ni na koji način ne bi olakšalo ni proces rješenja krize niti bi doprinijelo konstruktivnom razvoju rusko-njemačkih odnosa”, rekao je Nečajev.

Kijev je posljednjih sedmica u više navrata kritikovao Berlin zbog njegovog odbijanja da pruži direktnu vojnu pomoć, kao i ometanja isporuke oružja od saveznika u NATO-u. Šolc je odbacio kritike, rekavši da NJemačka neće dozvoliti izvoz oružja u krizne regione, napominjući da Berlin nastoji da podrži Ukrajinu ekonomski, a ne vojno.

Rusija odlučno poriče da ima bilo kakvu namjeru da eskalira situaciju u Ukrajini i više puta je izjavila da se rastući strah od navodnog upada u Ukrajinu koristi kao izgovor za unapređenje vojnog prisustva NATO-a u Istočnoj Evropi.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da Moskva ne podstiče tenzije oko Ukrajine, pri čemu Zapad namjerno podstiče previranja da bi prikrio namjere Kijeva da sabotira sporazume iz Minska o Donbasu.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos