PUTIN I BAJDEN RAZGOVARALI SAT VREMENA

Predsednici SAD i Rusije razgovarali su juče telefonom o krizi oko Ukrajine

Foto: Wikimedia Commons

Predsednici SAD i Rusije DŽo Bajden i Vladimir Putin razgovarali su danas telefonom o krizi oko Ukrajine, a razgovor je trajao nešto više od sat vremena, saopštila je Bela kuća.
Kako se precizira, razgovor je trajao 62 minuta, prenosi AP.

Putin je želeo da se telefonski razgovor obavi u ponedeljak, ali je na inicijativu američke strane on zakazan za danas, s obzirom da američke obaveštajne službe imaju informacije o, kako Bela kuća tvrdi, sve brojnijim znacima da bi Rusija mogla uskoro da napadne Ukrajinu.

Putin je ranije danas razgovarao sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, a u petak je Bajden održao virtuelni razgovor sa najznačajnijim NATO saveznicima i Evropskom unijom.

Makron je posetio Moskvu u ponedeljak i sastao se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a njihov je razgovor trajao više od pet sati.

Sutradan je francuski lider posetio Kijev i razgovarao s ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim o evropskoj bezbednosti i ukrajinskoj krizi.

Navodi o invaziji otvaraju Ukrajini prostor za provokaciju

Navodi SAD o ruskim planovima za invaziju na Ukrajinu stvaraju uslove da ukrajinska vojska organizuje provokacije, izjavio je savetnik Kremlja Jurij Ušakov posle današnjeg telefonskog razgovora predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika SAD DŽozefa Bajdena.

“Naš predsednik je skrenuo pažnju na opasnost od militarizacije Ukrajine i njenog snabdevanja naprednim naoružanjem, što zapadne zemlje čine namerno, istovremeno ohrabrujući moguće provokacije ukrajinskih snaga prema Donbasu i Krimu”, rekao je Ušakov večeras posle razgovora Putina i Bajdena, prenosi TAS S.

On je naveo da tvdnje SAD o planovima Rusije da napadne Ukrajinu stvaraju uslove da ukrajinske oružane snage preduzmu provokativne akcije zbog navoda o invaziji.

Ruski zvaničnik je naglasio i da dva predsednika nisu razgovarala o incidentu sa otkrivanjem američke podmornice u ruskim teritorijalnim vodama u blizini Kurilskih ostrva.

”To pitanje nije pomenuto u razgovoru predsednika, rekao je Ušakov.

Kako je naveo, Bajden je tokom razgovora rekao da su Amerika i Rusija konkurenti, ali da moraju da učine sve kako bi se izbegao najgori scenario u vezi sa Ukrajinom.

Američki predsednik je tokom razgovora sasvim očekivano pomenuo moguće antiruske sankcije, ali akcenat nije bio na tom pitanju, naglasio je Ušakov.

Putin i Bajden vodili su danas telefonski razgovor u službenom i izbalansiranom tonu, rekao je prethodno novinarima Ušakov.

Prema njegovim rečima, brojni svetski lideri su u svetlu eskalacije oko navodne invazije Rusije na Ukrajinu zatražili telefonski razgovor s Putinom.

On je dodao i da su Putin i Bajden dogovorili da Moskva i Vašington nastave kontakte na različitim nivoima.

Izvor RTV
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos