PISMO IZ KANADE

Utisci jednog očevidca

Foto: Wikimedia Commons

 

Piše: Nenad Stanković

Da li je počeo rasplet u Kanadi? U nedelju je otvoren Ambasador most pošto je policija uhapsila 30 demonstranata I raščistila prolaz preko mosta posle uvodjenja vanrednog stanja . U Otavi je na pomolu razgovor vlasti I kamiondžija, pošto su kamiondžije prihvatile da napuste deo stambenih četvrti I predju na druge lokacije. Za uzvrat gradonačelnik Otave  Džim Votson je prihvatio razgovor sa organizatorima Konvoja slobode 2022. Kanadske provincije nastavljaju sa ukidanjemrepresivnih mera vezi ih za vakcinaciju.

Gradonačelnik Otave Džim Votson u subotu je poslao pismo organizatorki konvoja Tamari Lič tražeći da demonstranti napuste stambena naselja u ponedeljak pre podne. Takođe je nagovestio da bi bio voljan da se sastane sa organizatorima.

Kako je saopšteno iz kabineta gradonačelnika, organizatori konvoja su pristali na zahtev „pregovorima“, a Lič je rekla da postoji plan da „konsolidujemo naše protestne napore oko Parlamenta“.

Nadamo se da ćemo u ponedeljak početi da menjamo svoje kamione“, napisala je ona.

Votson kaže da će, ukoliko članovi konvoja ispune svoje obaveze, sporazum obezbediti „našim najugroženijim stanovnicima preko potreban odmor od buke i izduvnih gasova, kao i poboljšati osećaj bezbednosti i sigurnosti naših stanovnika.

Na subotnjem mitingu u glavnom gradu zemlje došlo je do talasa demonstranata koji vikendom dolaze u Otavu iz razing delova provincije, koji je bio veći od prisustva policajaca u gradu. Demonstranti su u subotu uveče održali još jednu zabavu uz glasnu muziku, zajedno sa DJ-em, ogromnim TV ekranom, pa čak i hidromasažnom kadom. Procena policije je da je bilo preko 4000 ljudi.

Premijer Džastin Trudo saziva u ponedeljak prvi sastanak ministara sa pokrajinskim premijerima kako bi razgovarali o tekućim blokadama trgovinskih puteva ka Sjedinjenim Državama i tronedeljnoj okupaciji centra Otave od strane demonstranata koji pozivaju na prekid svih mandata vakcinacije, dva kažu izvori. G. Trudeau je sazvao kasno u nedelju uveče sastanak kabineta kako bi razgovarao o tome šta još savezna vlada može učiniti da uspostavi red tamo gde se blokade nastavljaju u Manitobi, Alberti i Britanskoj Kolumbiji. Otava nije isključila uvođenje sopstvenih mera za izricanje velikih kazni.

Premijer Ontarija Dag Ford proglasio je u petak vanredno stanje u 

Ontariju, pozivajući se na nove vanredne mere za nametanje strožih kazni i kazni za demonstrante, uključujući maksimalnu kaznu od 100.000 dolara i do godinu dana zatvora za nepoštovanje, kao i oduzimanje ličnih i komercijalnih vozačkih dozvola.

U ponedeljak je premier Ontarija najavio ukudanje COVID pasoša u martu u najmnogoljudnijoj kanadskog provinciji.

„Konvoj slobode“, protesti kanadskih kamiondžija izazvali su oštre reakcije I promrnili su i političku scenu Kanade. Neki ih vide kao deo dobrodošle borbe na lokalnom nivou protiv autoritarnih zabrana i širenja radikalne vlasti premijera Trudoa. Drugi priznaju zabrinutost kamiondžija, ali gledaju na poremećeni saobraćaj kao zabrinjavajuću smetnju za stanovnike i preduzeća. Ipak, drugi osuđuju kamiondžije koji protestuju kao opasne ekstremiste čije blokade ugrožavaju javnu bezbednost, ekonomiju, pa čak i, prema kanadskom premijeru Džastinu Trudou, samu demokratiji.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos