Počinje 58. Minhenska bezbednosna konferencija

foto: twitter polizei Munchen screenshot/TVTSD/unsplash

Neposredno pre početka 58. Minhenske bezbednosne konferencije, još jedna poruka iz Moskve stigla je do učesnika Bajerisher Hofa preko novinskih agencija: ruski predsednik Vladimir Putin prisustvovaće u subotu velikom vojnom manevru sa balističkim raketama i krstarećim raketama, navodi rusko Ministarstvo odbrane.

Očekuje se da će SiKo-u prisustvovati više od 30 šefova država i vlada, uključujući kancelara Olafa Šolca (SPD), britanskog premijera Borisa Džonsona i predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog. Konkretno, pojavljivanje Zelenskog se željno iščekuje u pozadini rusko-ukrajinske krize. Predsedavajući bezbednosne konferencije Volfgang Išinger opisao je odsustvo zvaničnika ruske vlade kao grešku. Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova rekla je da je godišnja konferencija izgubila svoju objektivnost i da je sada samo transatlantski forum.

Berbok: Spremni za „ozbiljan dijalog“ sa Rusijom

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok  je  izrazila žaljenje što neće biti razgovora sa ruskim predstavnicima u Minhenu. Pre nego što je otišla u Minhen, potvrdila je spremnost Zapada da se uključi u dijalog. Spremni smo za ozbiljan dijalog o bezbednosti za sve“, rekla je Berbokova.

Istovremeno, Analena Berbok je pozvala Rusiju da preduzme „ozbiljne korake ka deeskalaciji sukoba: izjave o spremnosti za razgovor moraju biti potkrepljene stvarnim ponudama za razgovore, deklaracije o povlačenju trupa moraju biti potkrepljene proverljivim povlačenjem trupa“.

Potpredsednica SAD potvrdila dolazak u SiKo

Bela kuća u Vašingtonu potvrdila je prisustvo Kamale Haris. Ovo će biti prvi put u istoriji da predstavnik SAD prisustvuje konferenciji, koja je prvi put održana 1963. godine. Ovo putovanje Harisove i prisustvo konferenciji, povezuje se sa udruživanjem snaga SAD sa svojim ključnim saveznicima da spreče Rusiju da napadne Ukrajinu.

Pored toga, Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji prisustvovaće više od 100 ministara koji predstavljaju zemlje širom sveta, kao i lideri međunarodnih organizacija poput Ujedinjenih nacija, NATO-a i Evropske unije.

Centrom Minhena patrolira policija

Na marginama bezbednosne konferencije najavljene su i brojne demonstracije protiv SiKo-a, ali pod odgovarajućim korona uslovima. Oko 3.500 policajaca iz Bavarske i još sedam saveznih država dežuraće tokom vikenda.

Potpredsednik policije Majkl Dibovski, koji rukovodi akcijom obezbedjivanja konferencije, govorio je unapred o „velikom izazovu, posebno tokom pandemije korone“. Deklarisani cilj policije je da „zaštiti i omogući” da Minhenska bezbednosna konferencija, ali i planirani sastanci proteknu po planu. Delovi centra Minhena su ograđeni na mnogim mestima .

Izvor BR/TSD
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos