Na koji način da proverite jeste li upisani u birački spisak

Svaki građanin može opštinskoj, odnosno gradskoj upravi, ili Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu kad je ono nadležno za vršenje promena u biračkom spisku, podneti zahtev za promenu u biračkom spisku ako on ili drugi građanin nije upisan u birački spisak.

 


Upis u birački spisak moguć do 72 sata pre dana izbora

Upis birača u birački spisak može se izvršiti i nakon zaključenja biračkog spiska, najkasnije do 72 časa pre dana izbora, a upis u tom slučaju vrši Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Nadležni organ o zahtevu za promenu u biračkom spisku odlučuje u roku od 24 časa od prijema zahteva.


Birački spisak se zaključuje 15 dana pre dana izbora i i tada se utvrđuje ukupan broj birača u Srbiji, u svakoj jedinici lokalne samouprave i na svakom biračkom mestu.Pravo na uvid u birački spisak ima svaki građanin u cilju provere ličnih podataka upisanih u birački spisak i može se izvršiti neposredno u opštinskoj, odnosno gradskoj upravi u kojoj građanin ima prebivalište, odnosno boravište za interno raseljena lica, kao i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu https://upit.birackispisak.gov.rs.

Republička izborna komisija (RIK) uzima u obzir samo ona rešenja Ministarstva koja je primila najmanje 48 časova pre dana izbora i na osnovu njih unosi izmene u izvode iz biračkog spiska ili u posebne izvode iz biračkog spiska.

Odmah potom RIK utvrđuje i objavljuje u “Službenom glasniku Republike Srbije” konačan broj birača u Republici Srbiji, u svakoj jedinici lokalne samouprave i na svakom biračkom mestu.

Na internet stranici Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu možete pogledati i aktuelni presek broja birača u svim opštinama u Srbiji, a podaci o tome ažuriraju se na svaka tri meseca.

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos