“U NBA MORAŠ STALNO DA NAPREDUJEŠ”

Intervju Bogdana Bogdanovića za "Glas Amerike"

Foto: Pixabay

Srbiju u NBA ligi ove sezone predstavljaju petorica košarkaša, a pored aktuelnog MVP-ja Nikole Jokića, najzapaženiju ulogu u svom timu ima Bogdan Bogdanović. Njegovi Atlanta Hoksi, jedno od najprijatnijih iznenađenja prošle sezone, sada se bore za plasman u plej-ofa.

Već u svojoj petoj NBA sezoni u karijeri, Bogdanović priznaje da je vreme brzo prošlo od kada je kao jedan od najboljih evropskih košarkaša stigao u najjaču ligu sveta.

„Da, čini se da svaka sezona sve brže prolazi. Nekako, navikneš se, čim uđeš u taj ritam. Znaš koja je brzina u pitanju … što si stariji imaš više obaveza u hali i nekako, svedeno ti je vreme – na minimum bukvalno i sve manje imaš vremena za neke druge aktivnosti. Jednostavno trudiš se da si što bolji“, kaže Bogdanović u ekskluzivnom razgovoru za 100. emisiju „Iz Amerike“, u produkciji Glasa Amerike, koja se emituje na televiziji N1.

Glas Amerike: Koja je razlika između Bogdana rukija i Bogdana NBA veterana?

Bogdanović: Ogromna je razlika u svemu. I u tom nekom psihološkom planu i mentalnom i pripremi. NBA je jednostavno drugačija košarka, to pričam svake godine bukvalno, druga su pravila, sve je drugačije, potpuno drugi sport bukvalno, u odnosu na Evropu, tako da ti saveti koje sam dobijao od nekih mojih prijatelja i starih igrača da kad ideš iz Evrope u NBA da jednostavno moraš da zaboraviš na sve što se dešavalo u Evropi i da kreneš ispočetka bukvalno – to jeste tako. I takve su i moje promene, bukvalno sam morao svake godine da unosim nešto novo, da napredujem u drugom nekom segmentu igre, da radim na brzini. Uvek je ta atletika bitna, uvek je bitna brzina, jer jednostavno bez toga ne bih mogao ni da igram ovde.

Hoksi su su prošle godine uspeli da stignu do finala Istočne konferencije, što je – kako kaže Bogdanović – dovelo do toga da im timovi ove sezone ukazuju mnogo veće poštovanje, ali samim tim i otežavaju posao. Atlanta još nije osigurala plasman u plej-of, pa Bogdan misli da je rano pričati o nekim ambicijama tima u doigravanju.​

„Stvarno, svi danas igraju košarku, mnogo je talentovanih igrača i jednostavno – teže je napraviti taj kontinuirani uspeh. Mi znamo po našem primeru, jednostavno ove godine nas totalno drugačije gledaju, shvataju nas ozbiljnije, a to je već krenulo prošle godine. Kada smo krenuli da pobeđujemo, to u početku smo napravili, ne znam 5-6 utakmica smo dobili, mali bum napravili, posle toga, naročito posle Ol-Stara i početak ove sezone smo baš onako i skautirani… Ranije se dolazilo u Atlantu, kao pobeda i to je to. Čak i mi kad smo igrali sa Sakramentom, bilo je tako… ovde mora da se pobedi. Ne znam pobedili smo dve utakmice od tri odigrane u Atlanti, u tri godine. Tako da čim napraviš neki mali uspeh, odmah to druge ekipe vide i jednostavno drugačije se spremaju za tebe. Budu motivisanije, budu spremnije, imaš taj neki respekt kod nekih timova i bolje se pripremaju za tebe“.

Bogdanović tokom sezone svakodnevno prati dešavanja u NBA, ali nema izrazitog favorita za titulu.

„Trudim se da pogledam makar jednu utakmicu koja se prenosi na televiziji. Gledam i istok i zapad, pratim… i ove godine je stvarno nikad ujednačenije i mnogo ekipa igra dobro, jednostavno nekako je nepredvidivo. Mnogo talentovanih igrača, mnogo talentovanih ekipa, mnoge ekipe su ove godine napravile neke dodatne promene jer nisu bile zadovoljne prethodnim sezonama, ima uticaja i korone i ’babl sezone’ i svega toga i čini mi se da se sve skupilo u ovu sezonu, a mislim da će sledeća biti tek još teža… da će svi napadati tu neku uspešnu godinu… da li je to efekat što se desila ona jedna sezona, pa svi sad a trče za tim malo brže i jače, ne znam baš kako da opišem to.

Što se tiče favorita, ne mogu da izdvojim jedan tim. Finiks trenutno igra najbolju košarku, ali opet ta regularna sezona nije merilo plej-ofa, jer plej-of je totalno druga košarka. U regularnoj sezoni utiču i ovi protokoli i raspored kakav je i ko gde igra i kod gde ne igra i povrede… U plej-ofu je prava slika. Tu ćemo da vidimo kakav je meč-ap i ko će da pobedi u meč-apu. To je to“.

A kada je reč o MVP trci u kojoj je i ove sezone najozbiljniji kandidat Nikola Jokić

„Nema potrebe pričati za Joku, mi to pratimo onako sa nekom emocijom. Svakog našeg igrača, a ne Joku koji igra na tom nivou. Lepo je rekao neko za Lebrona, ne znam ko, on bi mogao da bude MVP svake godine, u onim godinama kad je igrao za Majami… nego postoji ta neka politika i tu leži odgovor. Jednostavno, nije samo bitno da budeš najbolji, a za nas je Joka svakako najbolji“, zaključio je Bogdan Bogdanović.

Izvor VoA
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos