RUDSKOJ: ZAVRŠENA PRVA FAZA SPECIJALNE OPERACIJE

Foto: Pixabay

Oružane snage Rusije završile su “prvu fazu” misije u Ukrajini, izjavio je šef Glavne operativne direkcije ruske vojske general-pukovnik Sergej Rudskoj.

On tvrdi da je borbeni potencijal Ukrajine “ozbiljno smanjen” nakon mjesec dana borbi.

Prema njegovim riječima, Moskva je ispunila ciljeve prvog dijela vojne operacije u Ukrajini, što će omogućiti Rusiji da posveti punu pažnju oblasti Donbasa.

“Sve u svemu, glavni zadaci prve faze operacije su završeni. Borbeni potencijal Oružanih sanga Ukrajine je značajno smanjen, što nam omogućuje da usredsredimo napore na postizanje glavnog cilja, a to je oslobađanje Donbasa”, rekao je Rudskoj.

Rudskoj je naglasio da su ukrajinske snage tokom osam godina pripremile “dobro utvrđenu zonu odbrane” u Donbasu.

On je istakao da ruske snage trenutno izoluju ključne željezničke stanice kako bi spriječile isporuku goriva i municije za vojsku, kao i dopunu oružanih snaga koja je gotovo potpuno prekinuta.

Rudskoj je saopštio da je od početka ruske vojne operacije u Ukrajini poginuo 1.351 ruski vojnik, a da je ranjeno njih 3.825, dok Ukrajina tvrdi da je do sada ubijeno oko 16.000 ruskih vojnika i da je uništeno stotine tenkova, oklopnih vozila i artiljerijskog oružja, javila je “Raša tudej”.

Kijev nije iznosio procjene o broju poginulih ukrajinskih vojnika od sredine marta, kada je saopšteno da je poginulo 1.300 Ukrajinaca, a Rudskoj tvrdi da je taj broj dosta veći, te da je na ukrajinskoj strani poginulo ili ranjeno 30.000 vojnika.

Izvor Srna
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos