- promo -

EU OPTUŽUJE RUSIJU DA JE UKRALA STOTINE IZNAJMLJENIH AVIONA

Potencijalna šteta se meri u milijardama evra.

Pixabay

Evropska organizacija za sigurnost aviosaobraćaja alarmira: ruske aviokompanije planiraju da zadrže iznajmljene avione. Potencijalna šteta se meri u milijardama evra.

Prema podacima Evropske službe za sigurnost letova, Rusija je ukrala nekoliko stotina aviona od stupanja na snagu zapadnih sankcija, piše magazin Špigel. Evropske kompanije koje vrše lizinig – iznajmljivanje aviona – pretrpele su štetu u milijardskim iznosima – rečeno je tokom video-konferencije Eurocontrol-a, Evropske organizacije za sigurnost aviosaobraćaja.

Prema dokumentu o sankcijama EU, ruske aviokompanije imaju rok do ponedeljka da vrate iznajmljene avione. Međutim, zakon koji je 14. marta usvojio ruski predsednik Vladimir Putin dozvoljava ruskim aviokompanijama da registruju avione iznajmljene u inostranstvu i tako uprkos zapadnim sankcijama, obavljaju domaće letove. U inostranstvu se, međutim, iznajmljene mašine mogu zapleniti.

Neizvesna sudbina evropskih i američkih aviona

“Većina aviona kojima bi Rusi mogli da lete u inostranstvo su iznajmljene mašine iz Evrope ili SAD, a koje su sada otuđene od njihovih zakonitih vlasnika – lizing-kompanija”, rekao je Henrik Hololei, zadužen za transport u Evropskoj komisiji.

Izdavanjem dozvola tim avionima za obavljanje letova u Rusiji tamošnje vlasti su “ozbiljno prekršile zakone međunarodnog vazduhoplovstva i Konvenciju o međunarodnom civilnom vazduhoplovstvu, takozvanu Čikašku konvenciju”, rekao je Hololei. “Rusi bi tako de facto otuđili ogromno bogatstvo”, rekao je generalni direktor Eurocontrol-a Eamon Brennan, koji je pomenuo vrednost od više milijardi eura.

Prema podacima ruskog Ministarstva saobraćaja, zaključno sa 11. martom, ruske aviokompanije su raspolagale sa ukupno 1.367 aviona, od kojih je 739, što je više od polovine, registrovano u inostranstvu. Prema podacima provajdera za avioanalitiku Cirium-a, 515 aviona koje koriste ruske aviokompanije je iznajmljeno. Od toga se 14 marta 428 avioan nalazilo u Rusiji ili Belorusiji.

Izvor DW
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos