- promo -

SVE ĆE POSKUPITI

Dolazi veliki talas poskupljenja

Foto: Pixabay

BEČ – Gotovo svi proizvodi svakodnevne upotrebe u narednim nedeljama će poskupeti, smatra Udruženje trgovaca Austrije. Već poslednjih nedelja Austrijanci su prilikom dnevne kupovine osetili rast cena, a i neki proizvodi se teško nalaze. Među njima su mlečni i konzervirani proizvodi, proizvodi higijene za žene. Razlog za nestašicu pojedinih proizvoda u prodavnicama je što su mnogi Austrijanci upravo te proizvode pokupovali da ih šalju kao pomoć, prenosi Tanjug.

Međutim već narednih nedelja, upozorava Udruženje, treba računati na nestanak novih proizvoda, a razlog sada više neće biti humanitarne prirode, već nestašica. Posebno će biti pogođeni proizvodi životinjskog porekla.

Udruženje trgovaca, za list „Hojte” ističe da rat u Ukrajini, koja je važila kao žitnica Evrope, a i odluka Italije i Srbije da zabrane izvoz, poskupljuje hranu za životinje, što će potrošači brzo osetiti. Nestašica će se odraziti na cenu mesa i drugih životinjskih proizvoda.

Rast cena neće biti vidljiv samo u supermarketima, već i restoranima, pošto su mnogi ugostitelji koristili meso iz Ukrajine, navodi Udruženje najavljujući i poskupljenje proizvoda koji nemaju nikakve veze sa Ukrajinom i tamošnjim sukobima, kao što su kafa, kečap, konzervirano povrće i voće.

Udruženje ističe da je trenutna krizna situacija mnoge ljude podstakla da prave zalihe.

Rastuće cene pogodiće sve šire slojeve građana u Austriji. Udruženje ukazuje da već sada 14 odsto Austrijanaca sebi može priuštiti samo najosnovnije, a njihov broj stalno raste. Udruženje takođe navodi da situacija ne pogađa samo potrošače, već i trgovce, jer je, na primer, cena tone soje porasla sa 400 evra na 1.050 evra.

Izvor Politika
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos