NEMAČKA ĆE PRESTATI DA UVOZI RUSKI GAS I NAFTU ALI NE ODMAH

Kristijan Lindner je izjavio da Nemačka želi da zaustavi uvoz ruske nafte i gasa što je pre moguće, ali je i dodao da to nije izvodljivo odmah.

Foto: Wikimedia Commons

Nemački ministar finansija Kristijan Lindner izjavio je danas da želi da najveća evropska ekonomija zaustavi uvoz ruske nafte i gasa što je pre moguće, ali je i dodao da to nije izvodljivo odmah.

Kada bih sledio svoje srce, odmah bi se uveo embargo na sve“, poručio je Lindner za list Di Cajt, prenosi agencija Rojters.

Dodao je da ne može biti normalnih ekonomskih odnosa sa Rusijom, čija vlada vodi, kako je rekao, zločinački rat protiv Ukrajine.

Zato će se Nemačka odreći ruske nafte i gasa, kazao je Lindner i dodao da bi takav potez rizikovao nemačku ekonomsku i socijalnu stabilnost.

Ne možemo biti odgovorni za to, ukazao je on.

Iz Rusije, inače, dolazi oko 55 odsto gasa koji se troši u Nemačkoj. Takođe iz Rusije stiže 50 odsto uglja i više od 30 odsto potrebne nafte.

Najveće, inače, skladište gasa u zapadnoj Evropi nalazi se u nemačkoj pokrajini Donjoj Saksoniji na dubini od dva kilometra. Zove se Reden i veliko je kao 910 fudbalskih igrališta. Može obezbediti jednogodišnju potrošnju gasa za oko dva miliona domaćinstava.

Reden ima ključnu ulogu za Nemačku i Evropu kada se radi o sigurnosti snabdevanja gasom. Astora, kompanija koja rukovodi skladištem, podružnica je ruskog energetskog diva Gasproma koji kontroliše više od trećine svih nemačkih skladišta gasa.

Izvor Blic
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos