U vikendu pred nama trka Formule 1 za veliku nagradu Australije

foto Dragan Gavrilović

Predstojećeg vikenda,nakon tri godine pauze, trka Formule 1 za veliku nagradu Australije vraća se na stazu u Albert parku u Melburnu.Očekuje se velika posećenost i najveća gužva na nekom događaju u Australiji od početka pandemije.

Trka u Melburnu je obično označavala početak sezone, ali ove godine je tek treća u kalendaru, zbog poznatih restrikcija u vezi sa kovidom.Vlasti su,da bi izbjegle ponavljanje skandala sa Novakom Đokovićem u januaru, već ranije upozorile vozače Formule 1 da neće moći da se takmiče ako nisu vakcinisani.

Za ovogodišnju nagradu Australije bori se 10 timova i 20 najboljih svetskih vozača.Trenutni lider Formule 1 nakon trka u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji je vozač Ferarija Čarls Leklerk sa 45 poena a tim Ferarija je takođe na prvom mjestu u kategoriji konstruktora.

Takmičenje će se održati na osvježenoj podlozi i novodizajniranoj stazi koja vozačima pruža veće mogućnosti i bolje uslove preticanja nego ranijih godina. Takođe, gledaoci će ove godine uživati u trci na pet novih tribina.

Prvi put u svojoj 26 godišnjoj istoriji trke Formule 1 u Australiji sve karte su prodate a organizator događaja očekuje i do 130 000 gledalaca.

Za posjetu ovogodišnjem izdanju trke potrebno je izdvojiti više novca nego prethodnih godina, s obzirom na to da su cijene karata ali i boravka u Melburnu nešto skuplje nego prethodnih godina.

Od 1985. godine je Australija dio kalendara Formule 1, a prije Albert Parka u Melburnu, domaćin je bio grad Adelajd u Južnoj Australiji.

Australia grand pri bio je prvi sportski dogadjaj u Australiji koji je otkazan zbog izbijanja pandemija korona virusa i to u trenutku kad je skoro sve bilo spremno za početak trke te 2020 godine.

Izvor TSD
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos