NJEMAČKA SPREMA SKLONIŠTA, SIRENE I KRIZNE ZALIHE

Arhiva

Njemačka je počela da radi na jačanju svojih javnih skloništa, kao i na izgradnji kriznih zaliha za slučaj rata, saopštila je savezna ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer, prenosi Rojters pozivajući se na izvještaj lista “Velt am zontag”.

Vlada razmatra unapređenje sistema javnih skloništa i povećaće potrošnju na civilnu zaštitu, izjavila je za njemački list ministarka Fezer.

“U Njemačkoj trenutno postoji 599 javnih skloništa. Provjerićemo da li bismo mogli da unaprijedimo još takvih sistema. U svakom slučaju, njihova demontaža je zaustavljena”, rekla je Fezer.

Ona je pojasnila da vlada radi na novim konceptima, unapređivanju podzemnih parkinga, stanica metroa i podruma, kako bi postali potencijalna skloništa, i da je dala saveznim državama 88 miliona evra za postavljanje sirena za uzbunjivanje.

Ministarka je još najavila da će zemlja takođe raditi na izgradnji kriznih zaliha koje uključuju medicinsku opremu, zaštitnu odjeću, maske ili lijekove.

Njemački kancelar Olaf Šolc obećao je ranije da će povećati sredstva za odbranu i izdvojiti 100 milijardi evra za vojsku, navodi Rojters.

Izvor Nezavisne novine
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos