- promo -

MAKRON I LE PEN U DRUGOM KRUGU

Makron je u prvom krugu predsedničkih izbora dobio 28,1 posto, dok je njegova glavna suparnica Marine Le Pen dobila 23,3 posto glasova

Foto: Wikimedia Commons

Aktualni predsednik Emmanuel Makron je u prvom krugu predsjedničkih izbora dobio 28,1 posto, dok je njegova glavna suparnica Marine Le Pen dobila 23,3 posto glasova, prema rezultatima izlaznih anketa koje je objavio Ipsos.

Kandidat krajnje levice Jean Luc Melenchon osvojit će 20,1 posto glasova, predviđa ova agencija za istraživanje javnog mišljenja, nakon što su birališta zatvorena u 20 sati.

Prema anketama koju je proveo IFOP-Fiducial za francuske televizijske kuće TF1 i LCI, Makron će osvojiti 28,6 posto glasova, što ga stavlja na prvo mesto, a Le Pen druga s 23,9 posto.

Kandidat krajnje levice Jean-Luc Mélenchon osvojio je oko 20 posto glasova.

Prema IFOP-Fiducialu, izlasnost je bila 73,3 posto, što je najniže sudjelovanje birača u prvom krugu u posljednjih 20 godina.

Različite izlazne ankete imaju neznatno različite brojke, ali sve jasno pokazuju da su aktualni predsjednik i čelnica krajnje desnice prošli u drugi krug, kao što su istraživanja javnog mišljenja predviđala tokom cijele kampanje.

To znači da su drugi krug 24. aprila zakazala ista dva kandidata kao na poslednjim predsedničkim izborima 2017.

Izvor Radio slobodna Evropa
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos