RND: Jeftine karte prevoza u Nemačkoj od 1. juna

foto unsplash

Prema izveštajima medija, očekuje se da će karta od 9 evra za regionalni prevoz od 1. juna važiti za celu zemlju. Mesečne karte za javni prevoz tada bi trebalo da koštaju samo devet evra za tri meseca.

Karta za lokalni prevoz za devet evra mesečno deo je paketa olakšica koalicije semafora zbog visokih cena energenata . Do sada je bilo nejasno kada i kako će karta biti dostupna i gde tačno treba da se primeni. Urednička mreža Nemačka (RND) izveštava da će karta „po svoj prilici” stići 1. juna.

Regionalno ograničeno važenje je nepraktično, citirala je nemačka urednička mreža iz komiteta za transport Bundestaga. Prema tome, savezna vlada je spremna da preuzme troškove od procenjenih 2,5 milijardi evra za tromesečni popust.

„Karta od devet evra mora da važi za celu zemlju“, rekao je stručnjak za saobraćaj SPD u Bundestagu Martin Krober, novinama RND. „U suprotnom, putnici koji prelaze granice saveznih država i tarifnih udruženja su u nepovoljnom položaju. Zbog neophodnog zakonodavnog procesa, 1. jun je najraniji mogući datum.

Kako se navodi, Bundestag će 18. ili 19. maja glasati o nacrtu zakona koji tek treba da bude izrađen, a zatim Bundesrat 20. maja. To znači da će karte od 9 evra biti dostupne i tokom letnjih praznika u julu i avgustu.

Prema izveštaju, karte bi trebalo da budu dostupne onlajn, preko „Navigator aplikacije“ Dojče Bana i na šalteru, ali verovatno ne i na automatu.

 

Izvor BR/TSD
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos