- promo -

Ferrero obustavlja proizvodnju u BelgijIi i nastavlja povlačenje Kinder proizvoda

Nastavlja se povlačenje proizvoda iz ovog asortimana

foto wikimedia commons/unsplash
  1. U kontekstu nastavka istraživanja slučajeva salmonele u saradnji s nadležnim tijelima za sigurnost hrane, Ferrero obustavlja proizvodnju u svom postrojenju u Arlonu, Belgija.

Stupajući na snagu odmah, proizvodi, Kinder Surprise Maxi 100g i Kinder Schoko-Bons, proizvedeni u Arlonu, se povlače.

Ferrero priznaje da je bilo internih neefikasnosti koje su dovele do kašnjenja u pravovremenom pronalaženju i dijeljenju informacija. To je uticalo na brzinu i realizaciju istrage. Fabrika će se ponovno otvoriti tek nakon odobrenja nadležnih organa.

Ovim povlačenjem pogođeni su samo Kinder proizvodi proizvedeni u Arlon, Belgiji. Fabrika Arlon proizvodi oko 7 odsto ukupne količine Kinder proizvoda proizvedenih u svijetu na godišnjem nivou. Na lokalnom nivou sprovešće se rješenja kako bi se potrošačima omogućio povrat proizvoda.

Ovo je jedina i ispravna odluka koju smo mogli preduzeti kako bi se osigurao maksimalan nivo sigurnosti hrane i eliminisao rizik daljnje kontaminacije.

 

“Duboko smo ožalošćeni ovom situacijom. Želimo se iskreno izviniti svim svojim potrošačima i poslovnim partnerima te zahvaliti nadležnim tijelima za sigurnost na dragocjenoj pomoći. Sigurnost hrane, kvaliteta i briga za potrošače temeljne su vrijednosti koje njegujemo od samog osnivanja kompanije Ferrero. Ovaj ozbiljan događaj zadire u srž onoga za što se zalažemo i preduzećemo sve potrebne korake kako bi zadržali puno povjerenje naših potrošača”, navode u saopštenju kompanije Ferrero.

Izvor Nezavisne novine
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos