- promo -

RUSKA AMBASADA U VAŠINGTONU: NEOSNOVANE OPTUŽBE AMERIKE

Unsplash

Ruska ambasada u Vašingtonu odbacila je kao neosnovane tvrdnje portparola američkog Stejt departmenta Neda Prajsa o mogućnosti da Rusija koristi hemijsko oružje u Ukrajini.

“Primili smo k znanju provokativne izjave koje je na brifingu 12. aprila dao sekretar za štampu američkog Stejt departmenta Ned Prajs da bi naša zemlja mogla da upotrijebi hemijsko oružje u svjetlu navodnih neuspjeha specijalne vojne operacije u Ukrajini”,

navodi se u saopštenju ambasade.

Izvor navodi da se Ned Prajs još jednom istakao svojim besposlenim pričama, koje nisu potkrepljene nijednim dokazom.

U saopštenju se ističe da ruske oružane snage “nemaju i ne mogu da raspolažu bilo kakvim ratnim agensima”, jer je Rusija eliminisala sve zalihe hemijskog oružja još 2017. godine.

“Zabrinjavajuća je informacija koju je potvrdilo Ministarstvo odbrane Rusije o pripremi provokacija ukrajinskih radikala uz upotrebu hemikalija. Imamo pitanja i o porijeklu ovih supstanci”, navodi se u saopštenju.

Ambasada je pozvala Vašington da prestane da širi dezinformacije.

“Umjesto toga, kolege su trebale da intenziviraju proces hemijske demilitarizacije svoje zemlje. SAD ostaju jedina država potpisnica Konvencije o hemijskom oružju koja nije ispunila međunarodne obaveze koje je preuzela.

Američki arsenal oružja ovog tipa predstavlja stvarnu prijetnju čovječanstvu”, navodi se u saopštenju.

Prajs je juče rekao novinarima da bi “Rusija mogla da pokuša da pribjegne hemijskom oružju” tokom svoje specijalne vojne operacije u Ukrajini.

On je, između ostalog, rekao da “ruske snage mogu koristiti različite agense za kontrolu nereda, a to uključuje suzavac pomiješan sa hemijskim agensima koji bi izazvali jače simptome”, prenosi TASS.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov rekao je ranije da ukrajinska bezbjednosna služba SBU organizuje provokaciju upotrebom toksičnih supstanci protiv civila.

On je istakao da ruske oružane snage, angažovane u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, nemaju na raspolaganju hemijsko oružje.

Izvor Nezavisne novine
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos