KINESKO-RUSKA TRGOVINA UZLETELA

Da li će to smanjiti efekat zapadnih sankcija?

Foto: Pixabay

Nekoliko nedelja pre ruskog napada na Ukrajinu, Moskva i Peking su objavili partnerstvo “bez ograničenja”

Ukupna trgovina Kine sa Rusijom porasla je za više od 12 odsto u martu, u odnosu na godinu dana ranije u dolarskoj vrednosti, nastavljajući raniji uzlazni trend.

Vrednost ukupnog izvoza i uvoza između Kine i Rusije porasla je za 12,76 odsto – na 11,67 milijardi dolara prošlog meseca, dok je u prvom kvartalu zabeležila rast od 30,45 procenata međugodišnje, pokazuju današnji podaci kineske carine, prenosi Rojters.

Nekoliko nedelja pre ruskog napada na Ukrajinu, Moskva i Peking su objavili partnerstvo “bez ograničenja”.

Ukupna spoljnotrgovinska razmena između Kine i Rusije skočila je prošle godine 35,8% na rekordnih 146,9 milijardi dolara.

Rast kineskih kupovina robe od Rusije mogao bi da smanji efekat zapadnih sankcija prema Moskvi, uvedenih nakon napada na Ukrajinu, navodi britanska agencija i dodaje da analitičari kažu da tek treba da sagledaju bilo kakve značajne indikacije da Peking krši zapadne sankcije.

Ekonomska i trgovinska saradnja Kine sa drugim zemljama, uključujući Rusiju i Ukrajinu, ostaje normalna, rekao je portparol kineske carine Li Kuiven na konferenciji za novinare.

Ruska ekonomija je na putu da zabeleži pad od preko 10 odsto u 2022, izjavio je u utorak bivši ministar finansija, Aleksej Kudrin, napominjući da privrednu aktivnost pogađa visoka inflacija i odliv kapitala.

Izvor Telegraf
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos