ZBOG ČEGA KOZMETIČKE PROIZVODE NE BI TREBALO DA DRŽIMO U KUPATILU?

Stručnjaci objašnjavaju

Foto: Pixabay

Skoro svi držimo serume, kreme i slične proizvode u kupatilu, ali tako pravimo veliku grešku.

U svakom kupatilu možete naići na pregršt kozmetičkih proizvodapoređanih na policama. Iako nam je najpraktičnije da ih tu i držimo, njihov kvalitet na ovaj način može se dosta oštetiti.

Poznata dermatološkinja Kimberli Hjum upozorava šta se dešava sa sadržajem proizvoda koje odložimo u kupatilo:

Kupatilo je jedno od najgorih mesta za držanje proizvoda poput hidratantnih krema i seruma, jer se tamo njihov sastav može poremetiti u potpunosti – osim toga, Kimberli je dodala da se u ovim uslovima rok upotrebe proizvoda za lice može smanjiti za, čak, polovinu.

Zbog čega je to tako? Odgovor leži u činjenici da sastojci i supstance kozmetičkih preparata koje koristimo sadrže formule koje mogu biti veoma osetljive na nagle promene temperature. A to se događa svaki put kada se tuširamo. Na taj način, menja se sastav ovih proizvoda i njihova struktura se znatno pogoršava.

Hjum je dalje objasnila:

– Kada se tuširamo, naše kupatilo se značajno greje. Isto je i kada rade mašine za pranje ili sušenje veša, što je veoma loše za proizvode za negu kože. Brzo grejanje i hlađenje mogu iz temelja da promene teksturu proizvoda i da ga učine vodenkastim, što na kraju razređuje i njegov efekat.

Zato se trudite da sve preparate za negu kože držite u prostorijama gde su temperature stabilnije, i koja su uz to hladnija i mračnija. Poznato je da treba izbegavati izloženje direktnoj sunčevoj svetlosti.

Izvor Večernje novosti
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos