FRANCUSKA IZABRALA

Makron ostaje predsjednik, Le Pen priznala poraz

Foto: Wikimedia Commons

PARIZ – Emanuel Makron ponovo je izabran za predsjednika Francuske sa 58 odsto glasova u drugom krugu, dok je Marin Le Pen osvojila 42 odsto, pokazuju prve procjene Instituta za ispitivanje javnog mnjenja Ifop, prenosi “Figaro”.

I “Franse 24” objavio je da je prema prvim projekcijama Makron osvojio 58,2 a Le Pen 41,8 posto glasova.

Izlaznost u 17.00 časova iznosila je 63,23 posto.

Makron je tako ostvario novi mandat i pravo da funkciju predsjednika ove zemlje obavlja još pet godina.

Le Pen: Nastaviću da se borim za Francuze

Kandidatkinja desnice Marin le Pen priznala je večeras izborni poraz i rekla da će nastaviti borbu i da je izazov za njenu stranku da se fokusira na parlamentarne izbore u junu.

„Više nego ikad nastaviću svoj rad za Francuze“, rekala je Le Pen u govoru poslije izbora.

Le Pen je rekla da je njen rezultat i dalje “pobjeda” njenog političkog pokreta i da je njena partija otvorena da ujedini sve one koji žele da se bore protiv Makrona, prenosi Rojters.

Za kanditakinju desnice Marin Le Pen, rezultat u drugom krugu predsjedničkih izbora u Francuskoj je svjedočanstvo o velikom nepovjerenju francuskog naroda.

“Nemam ogorčenja”, izjavila je Le Pen, prenijela je francuska BFM TV. Ona je ocijenila i da postoji “veliki rizik” da će Makron biti u mogućnsti da obezbijedi većinu u parlamentu.

U podnožju Ajfelove kule, pristalice predsjednika Emanuela Makrona slave njegov reizbor, nekoliko trenutaka nakon što su prve projekcije pokazale da je pobijedio na izborima sa priličnom razlikom.

Izvor Nezavisne novineI
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos