- promo -

SRBIJA MOŽE OTIĆI U ZABORAV

Foto: FoNet

Bivši ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji od 2007. do 2009. Kameron Manter izjavio je da je pred Srbijom odluka o tome na kojoj strani svetske realnosti će se naći u kontekstu ruske invazije na Ukrajinu.

Manter, penzionisani američki diplomata, ukazao je u intervjuu za Glas Amerike da bi odstupanje od zapadnih vrednosti Srbiju i njene građane, kako je istakao, moglo oterati u zaborav.

“Moja bojazan, kao prijatelja Srbije i njenog naroda za koji smatram da pripada Evropskoj uniji, jeste da će je to učiniti nevažnom. To bi bila šteta jer Srbija ima jako mnogo da ponudi Zapadu”, naveo je Manter.

Prema njegovim rečima, jedno je govoriti da želite da pripadate Zapadu, a da s druge strane, govorite o navodnom narušavanju svog samopoštovanja.

“Potrebno je da odlučite kakva država želite da budete. Autoritarna – koja se obračunava sa medijima, bez opozicije i suštinski saglasna sa bezraložnim i neopravdanim napadom Rusije na Ukrajinu… Ili želite da živite evropski život”, ukazao je Manter i dodao da je to izbor koji građani Srbije i rukovodstvo treba da naprave.

“Ako ne uspeju, mislim da ih niko neće kazniti. Jednostavno će biti zaboravljeni”, rekao je Manter, uz napomenu da je zaborav o kom govori, prema njegovom uverenju, gori nego međunarodni pritisci ili uslovljavanja.

Izvor FoNet
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos