NEMAČKA ŠALJE RASHODOVANE TENKOVE U UKRAJINU

Foto: kmweg.com

Savezna vlada je dala zeleno svjetlo za isporuku rashodovanih tenkova Bundesvera Ukrajini. Protivavionski tenkovi “Gepard” trebali bi podržati Ukrajinu u borbi protiv ruske invazione vojske, najavila je danas federalna ministrica odbrane Kristin Lambreht na međunarodnom ministarskom sastanku u američkoj bazi u Ramštajnu. Tenkovi dolaze iz zaliha kompanije za naoružanje Krauss-Maffei Wegmann, koja tvrdi da trenutno ima oko 50 “Gepard” tenkova.

Ubrzo nakon ruskog napada na Ukrajinu, kompanija za naoružanje zatražila je dozvolu za izvoz tenkova. Savezna vlada je u ponedjeljak ispunila ovaj zahtjev, kako je objavila Lambreht.

Prema informacijama iz vladinih krugova, tenkovi bi mogli biti isporučeni direktno iz KMW u Ukrajinu, a troškove bi mogla snositi Njemačka ili NATO.

“Gepard” tenkove Bundesver je povukao prije desetak godina i prebacio ih na skladišta KMW grupe. Prije isporuke u Ukrajinu moraju biti tehnički remontovani. Međutim, tenkovi bi mogli “relativno brzo ponovo biti stavljeni u funkciju”, rekao je nedavno za “Welt” šef KMW-a Ralf Kecel.

Izvor br.de
Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti vidljiva.

fuck idols real milf rides stepson.
porn videos